Na griču nad parkom Ljudski vrt naj bi zasebni investitorji zgradili novo sosesko z okoli 70 stanovanjskimi enotami. Tamkajšnji prebivalci pravijo, da njihova ulica tolikšnega prometa ne bo prenesla.

Nova stanovanjska soseska naj bi zrasla na območju enot urejanja prostora Ptuj-Nova vas severno od Ulice Jožefe Lackove in Ptuj-Nova vas južno od meniških gozdov.

Do nje naj bi vodila le okoli 3,5 metra široka Ulica Jožefe Lackove, ki so jo pred leti na predlog nekaterih stanovalcev že poskusno spremenili v enosmerno, nato pa spet vzpostavili dvosmerni prometni režim. Ulica je ozka, razširiti je zaradi bližine hiš skorajda ni mogoče, pločnikov in kolesarskih poti tam ni.

Stanovalci omenjene ulice so že v času sprejemanja prostorskega načrta opozarjali, da bi bilo treba z novo sosesko načrtovati tudi novo cesto, ki bo vodila do nje. Nova cesta bi se po njihovem mnenju morala navezati na Slovenskogoriško ulico.

Stanovalka Ulice Jožefe Lackove Angela Golob je opozorila, da se bo na tej cesti znatno povečal težki gradbeni promet, kasneje pa promet novih stanovalcev: »Ta gradnja bo po dosedanjih informacijah, ki sem jih zbrala, potekala več ali celo več deset let. Dostop bo potekal mimo Vrtca Trobentica in mimo Osnovne šole Ljudski vrt. Kako bo to vplivalo na varnost otrok in ostalih udeležencev v prometu na tem cestnem odseku, ni treba posebej opisovati.«

Dodala je, da je že sedanja cesta po dimenzijah primerna le za enosmerni promet: »Težave so že, ko se srečujejo osebni avtomobili. Na tem območju bodo zelo prizadeti tudi prebivalci, saj bo povečan gradben promet občutno vplival tudi na kvaliteto njihovega življenja, ceno nepremičnin in tako dalje.«

Zdaj kaže, da se bo dolgo načrtovana gradnja vendarle pričela. Investitorji so že zaprosili za gradbeno dovoljenje za izgradnjo ceste z javno razsvetljavo, vodovodom, kanalizacijo in telekomunikacijskim omrežjem, ki naj bi se navezala na Ulico Jožefe Lackove. Ustna obravnava v zvezi z izdajo gradbenega dovoljenja bo 27. septembra ob 10. uri na Upravni enoti Ptuj.

»Menim, da bi se ustne obravnave morali udeležiti vsi, ki se jih ta poseg tiče, tudi vrtec in šola,« je dejala Angela Golob.

Vroča razprava o novi cesti se je vnela pod eno od Facebook objav našega medija Ptujinfo. Oglasila se je tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek: »Zagovarjamo novo cestno povezavo od Slovenskogoriške, najprej v makadamu, ampak moramo pridobiti zemljišča, kar pa terja čas ... Pridemo pa na obravnavo, vsekakor, ker želimo najti rešitev, ki bi bila sprejemljiva ...«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice