Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika tudi letos podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite«.

Že sedmo leto zapored je Agencija za varnost prometna v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika, na podlagi javnega poziva, v brezplačni šestmesečni najem slovenskim občinam podelila prikazovalnike »Vi vozite«. Prikazovalnike bosta prejeli tudi občini Ptuj in Kidričevo.

Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestem podjetju. Hkrati pa želijo občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih. S prikazovalniki hitrosti se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi the pa lahko pripravijo analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah.

Prikazovalnike bo poleg Kidričevega in Ptuja dobilo še 20 drugih krajev po Sloveniji.

Na letošnji razpis se je prijavilo rekordno število občin, prejeli so kar 52 prijav. V agenciji bodo letos podelili največ prikazovalnikov hitrosti do sedaj, skupaj kar 31. Izbrane občine je izbrala strokovna komisija. Prednost pri izbiri pa so ime občine z nevarnimi mesti, kjer je visoka stopnja prometnih nesreč, lokacije s šolsko potjo ter lokacije s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom.

»S prikazovalniki hitrosti želimo izboljšati prometno varnost v lokalnih skupnostih in tako vplivati na zmanjšanje povprečnih hitrosti na cestah in izboljšati prometno varnost na šolskih poteh,« je pojasnil Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice