Romanu Leljaku so po pristanku v Syndeyju ukinili vizo in mu preprečili vstop v državo.

Avtor dokumentarnega filma Mit o Jasenovcu, ki je bil pred dnevi izvoljen tudi na funkcijo župana Občine Radenci naj bi obiskal hrvaško manjšino v Avstraliji in tam predstavil svoj filmski izdelek, ki zanika dogodke v Jasenovcu.

Toda avstralske oblasti so mu po pristanku v Sydneyjskem letališču ukinile vizo in onemogočile vstop v državo, poroča portal RTRS. Gre za najnovejši primer zavračanja ustaške propagande v Avstraliji, ki nikakor ni naklonjena obiskom predstavnikov skrajne desnice.

Desničarski mediji trdijo, da je Leljaka avstralskim oblastem prijavila neznana oseba, ki je svojo prijavo podkrepila z besedili iz levičarskih portalov, ki naj bi Leljaka želeli očrniti.

Podobno so avstralsko vizo pred časom na primer odvzeli tudi televizijskemu voditelju Velimiru Bujancu ter Jakovu Sedlaru, ki sta tam želela promovirati svoj novi film. Država namreč zavzema močno držo proti promotorjem fašizma in ekstremne desnice. Vstop v državo so tako odrekli tudi ustanovitelju neonacistične skupine Proud Boys Gavinu McInnesu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice