Zavedanje pomena turizma za razvoj podeželja in njegov doprinos k varovanju in promociji kulturne dediščine bo letošnja osrednja tema svetovnega dneva turizma, ki poteka pod okriljem Svetovne turistične organizacije pri Organizaciji združenih narodov.

S programom, ki bo povezal lokalno kulinariko in spoznavanje zgodovinskih zakladov Ptuja, ga bodo v nedeljo, 27. septembra 2020, obeležili tudi na Ptuju.

»Kulinarika je tisti del turistične ponudbe, ki tke vezi med mestom in podeželjem in predstavlja izjemen potencial za razvoj turistične ponudbe Ptuja. Prav s tem namenom smo program letošnjega dneva turizma obogatili s Kuhno na dvorišču,« izpostavlja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec

V okviru ptujskega projekta razvoja ulične kulinarike in povezovanja kulinaričnih ponudnikov, ki ga pelje Tura Ptuj, se bodo v nedeljo predstavili Gostilna Ribič, Gostilna pri pošti, Gostilna Grabar, Pekarna Presta in Pizzeria Andiamo. Za napitke bo poskrbela Kavarna Bodi, za vina Conrad Fürst & Söhne.

Ob 10.30 bo glasbeni mimohod po ptujski ulicah pripravil Pihalni orkester Ptuj. Že tradicionalno bo Turistično društvo Ptuj na ta dan podelilo priznanja za najlepše ocvetličene hiše na Ptuju in okolici. Eno od najbolj mističnih obdobij ptujske zgodovine, ki jo predstavljajo mitreji, bo tokrat mogoče spoznavati tudi na kolesu. 

Na lokacijah I., II. in III. mitreja bo v popoldanskem času organizirano strokovno vodenje in možnost ogleda. Svetovni dan turizma se bo letos zaključil skupaj s Festivalom ptujskih zgodb, ki bo ob tem dnevu ponudil tudi številne druge, še nepoznane zgodbe Ptuja.

V primeru slabega vremena obstaja možnost sprememb programa. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice