Foto: Miloš Vujinović
Upravljanje gramoznice Pleterje v Kidričevem bo prevzela občina Kidričevo. Preverili smo, kako je s prevzemom koncesije in ali lahko kmalu pričakujemo otvoritev nove sezone športno rekreacijskega centra Green Lake.

Po tem, ko smo januarja poročali o tem, da bo upravljanje gramoznice Pleterje v Kidričevem najverjetneje prevzela občina Kidričevo, smo zdaj preverili, kako je s prevzemom koncesije in ali lahko kmalu pričakujemo otvoritev nove sezone Športno rekreacijskega centra Green Lake.

Po prejetju dopisa, s katerim je bila Občina Kidričevo obveščena o želji po vračilu koncesije za Green Lake, je januarja letos naročila cenitev koncesije in začela pogajanja o pogojih in vrednosti odkupa. Kako zadeve stojijo danes?

Upravljanje gramoznice Green Lake v roke občini

Športno rekreacijski center Green Lake na gramoznici Pleterje v Kidričevem na desetih hektarjih urejene površine združuje šport, sprostitev, zabavo in počitnice.

Letos ga bo v upravljanje prevzela občina Kidričevo, ki je trenutno v postopku prevzema koncesije.

Damjan Napast, direktor občinske uprave, je za Ptujinfo povedal, da je še vedno v teku prevzem koncesije, ki pa ga želijo čimprej zaključiti.

Spomnimo. Športno-rekreacijski center Green lake bo zaenkrat upravljala občina, saj se je podjetje ŠRC Pleterje v lasti zakoncev Kuhar odločilo vrniti koncesijo.

Napast je takrat razložil: »Zemljišče je v lasti občine, vsi objekti in naprave pa so trenutno še v lasti podjetja in so predmet »odkupa« koncesije.«

Zbirajo ponudbe za najemnike

Občina Kidričevo mora odkupiti infrastrukturo in objekte, ki jih je koncesionar zgradil ob gramoznici, izvajanje gostinske in rekreacijske dejavnosti pa bo oddala najemnikom.

V ta namen je občina že objavila javni poziv za informativno zbiranje ponudb, ki ga najdete tukaj.

Območja, ki se oddajajo v najem so:

  • Wakepark;
  • Objekt s tribuno;
  • Objekt z igriščem za odbojko na mivki;
  • »Foodtruck« območje;
  • Kamp in plaža.

Občina Kidričevo namerava oddati v najem Športno rekreacijski center Green Lake kot celoto ali po posameznih območjih, odvisno od interesa.

Določitev najemnine bo predmet nadaljnjega postopka, po sprejeti odločitvi občine Kidričevo, katere objekte bo oddala v najem.

Obdobje najema je predvidoma od 15. junija do 31. decembra, ponudbe pa zbirajo do 3. junija.

Točen datum začetka sezone trenutno še ni znan

Napast razloži, da točen datum začetka sezone in odprtja športno rekreacijskega centra še ni znan, da pa si želijo, da bi bilo to v juniju.

»Želja je, da se s 15. junijem odpre. Ampak je trenutno še preveč odprtih zadev. Jutri imamo pogajanja glede odkupa koncesija in datuma predaje. Do ponedeljka zbiramo interes novih najemnikov. Nekje okoli 11. junija bi lahko imeli najemnike za letošnje leto,« pove.

Za letošnjo sezono je občina objavili poziv, da pridobi ponudnike za letošnje leto, do konca leta pa bodo pripravili poziv za dolgoročni najem.

Starejše novice