Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru in MKC Maribor razpisujeta nagradni literarni natečaj 'Ali govoriš emojščino?'.

Leto že kar tretji nagradni natečaj izbira najboljši prevod pesmi iz simbolnega jezika v slovenščino. Poslane prevode bo ocenjevala tričlanska žirija, ki jo sestavljajo sodelavke omenjenega literarnega festivala – Miša Gams, Petra Kolmančič in Tonja Jelen.

Na spletni strani in Facebook profilu MKC Maribor bodo objavili tudi izbor najbolj drznih in inovativnih prevodov, nagrada za najboljšega pa bo honorar v višini 100 evrov. Ta pa bo razglašen ali razglašena na literarnem festivalu 21. Slovenski dnevi knjige v Mariboru na svetovni dan knjige, v ponedeljek, 23. aprila 2018.

Kaj so emotikoni?

Emotikoni so digitalni piktogrami, ki predstavljajo vsakdanje predmete ali pojme. Izvirno je beseda emoji japonska skovanka med »e« (, slika) in »moji« (文字, simbol). Danes so emotikoni postali pomembni v vsakdanji pisni komunikaciji in najdemo jih vsepovsod. Posamezen simbol izraža določen pomen, ki si ga včasih lahko razlagamo po svoje, z združevanjem različnih simbolov pa lahko izrazimo tudi bolj zapletene misli. Kako emotikone vidiš in si jih interpretiraš ti?

Pogoji!

Na razpisu lahko sodelujejo mladi do 30 let. Ti naj pošljejo prevod pesmi na elektronski naslov program@mkc.si, v zadevo pa pripišejo »Natečaj emoji«. V besedilu sporočila naj bodo napisani podatki o avtorju (ime in priimek, elektronska pošta, datum rojstva ter telefonska številka), prijavljen prevod pa naj bo v obliki .doc ali .txt.

Avtorji lahko sodelujejo le z enim prevodom, tega pa imajo čas poslati do vključno 31. marca 2018.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice