Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija avtomata, na katerem z velikimi črkami piše zanimiva navezava dveh besed - avtomat in ocvirki ali kar ocvirkomat.

Do nedavnega so po ljubljanski okolici stali štirje ocvirkomati. Zaradi velikega zanimanja zdaj na odlični lokaciji ob mestni tržnici stoji še peti

Ostali ocvirkomati so še na Vrhniki na glavni tržnici, v Lesnem Brdu pri vrtnarstvu Kržič, na Brezovici pri Kašči Mrlačnik in v Vrhovcih ob Cesti Dolomitskega odreda. Odziv na teh avtomatih je bil odličen, zato so se odločiti širiti posel še v samo središče Ljubljane. 

Posel se je začel dve leti nazaj, ko sta se zakonca na Kmetiji Globovškar odločila, da bosta zapustila mesno predelovalno industrijo. Novo, boljšo nišo sta opazila pri ocvirkih. 

»Prej sva imela predelavo mesa. Nato sem zbolela za revmo, nisem več mogla delati. Sva se osredotočila na ocvirke, saj se dobrih ocvirkov v trgovini ne da kupiti,« pove Karolina Rižnik, roke za ocvirki iz avtomata in doda, da sta na receptu delala dolgo, tako dolgo, da sta bila oba zadovoljna s končnim izdelkom. 

Karolina drži sama vse niti v rokah, saj ji je med tem časom umrl mož. Sama pravi, da se ne bo širila, saj lahko to vpliva na kvaliteto izdelka. Raje ima kakovostne ocvirke kot celo vrsto avtomatov. 

Podjetnica pravi, da v reklamo ne vlaga, saj je najboljša reklama od ust do ust. In njena reklama se prav dobro prenaša, saj je do danes predelala že deset ton 'špeha'.

»Na začetku me je bilo grozno strah, saj so se ljudje smejali, ko so videli avtomat z ocvirki. Do zdaj se je stvar zelo dobro prijela,« še pove lastnica avtomatov. 

Takšni prisrčni avtomati vam postrežejo ocvirke (foto: Facebook profil Kmetija Globovškar).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice