Kmetijska zadruga Ptuj z.o.o. je pričela s projektom »Prodajni kotički s ponudbo lokalnih proizvodov« ali krajše »Lokalno v lokalnem«. Tako bodo lokalni izdelki na dosegu rok, če ste pa dobavitelj pa se lahko v projekt prijavite še do 9. 10. 2020.

Celoten projekt je pripravila in zasnovala Kmetijska zadruga Ptuj z.o.o. v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Slovenije - Zavodom Ptuj in Zavodom za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja iz Dornave.

V projekt bodo vključili lokalne proizvode, kot so sokovi, kisi, med, marmelade, konzervirane vrtnine, kompoti, suho sadje, testenine, piškote, sadne ali zelenjavne čipse ali karkoli, kar bi pritegnilo potrošnika. 

Poudarek je na lokalnem, kar pomeni, da bodo pri izbiri imeli prednost tisti, ki so iz lokalnega okolja, prvenstveno iz občin Markovci, Dornava, Trnovska vas ali iz ostalih občin, ki jih pokriva Lokalna akcijska skupina Bogastvo podeželja

To pa ne pomeni, da se prebivalci drugih občin ne morejo prijaviti. Če bo na poličkah še kaj prostora, bodo v projekt vključeni tudi prebivalci drugih okoliških občin.

»Namen projekta je bogatitev ponudbe lokalnih proizvodov v lokalnem okolju, spodbujanje povezovanja ponudnikov lokalnih proizvodov, informiranje, osveščanje in animiranje kupcev k nakupu lokalnih proizvodov ter promocija lokalne ponudbe, v okviru katere bomo lokalno okolje informirali o poteku operacije,  ponudnikom lokalnih proizvodov bomo omogočili predstavitve, promovirali bomo ponudbo lokalnih proizvodov na  naši spletni strani, družbenih omrežjih, s tiskanimi plakati in letaki,« je povedala Valerija Kodrič Majcen, vodja poljedelske in vrtnarske proizvodnje na Kmetijski zadrugi Ptuj.

Izdelke boste lahko, v določenih prodajalnah Kmetijske zadruge Ptuj, kupili že sredi oktobra, ko bodo postavljeni na posebne poličke v obliki kozolca. Tako prodajnih kotičkov ne bo moč zgrešiti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice