V Domu upokojencev Ptuj so na ponedeljkovi seji sveta razpravljali tudi o zvišanju cen.

Dom upokojencev Ptuj se sooča z mnogimi težavami, ki so jih prejšnji ponedeljek obravnavali na seji sveta, na kateri je morala zaradi incidenta posredovati tudi policija. Ko je potekala razprava o možnosti prenosa lastništva njihove dislocirane enote v Olmu na tamkajšnji koprski dom na Markovcu, je sin nekdanje dolgoletne direktorice Dejan Dokl verbalno napadel Franca Kodelo.

Burna seja

Čeprav je bila seja zelo burna, so člani sveta sprejeli nekaj pomembnih odločitev: potrdili so novo, triodstotno povišanje cen ter sklenili, da se v tej fazi ne strinjajo z namero pristojnega ministrstva, da pravico upravljanja koprske enote DU Ptuj prenese na Obalni dom na Markovcu. Razprava je potekala še okrog sončnih elektrarn, ki so nameščene na enotah doma, s katerimi naj bi po besedah direktorice Jožice Šemnički pravzaprav delali na črno.

1. oktobra cena višja za tri odstotke

Do zdaj je ptujski Dom posloval s ceno oskrbnega dne v višini 15,88 evra. Zaradi sprostitve napredovanj v javnem sektorju pa bo cena po novem višja; po priporočilu ministrstva za tri odstotke. Za enote na Štajerskem bo tako osnovna oskrba na dan po novem znašala 17,70 evra, za dodatno oskrbo (IV.) pa 29,35 evra. V Kopru so cene nekoliko višje, in sicer 18,94 evra za osnovno oskrbo ter 31,06 evra za oskrbo IV, poroča Štajerski Tednik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice