Fotografija je simbolična.
V zgodnjih jutranjih urah je nad naše kraje prešla silovita hladna fronta, ki je prinesla nevihte z močnejšim vetrom. Ta je delal preglavice tudi na Štajerskem.

Tako je malo po 5. uri zjutraj na cesto Polzela - Velenje v občini Polzela meteorna voda nanosila kamenje in skale. Delavci cestnega podjetja so po poročanju uprave za zaščito in reševaje oviro odstranili in sprostili promet. V Celju je močan veter razkril ostrešje objekta v fazi prenove. Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo in o dogodku obvestili izvajalca del, ki bo poškodbe dokončno saniral.

V Šentjurju je malo pred 6. uro prišlo do poplav meteorne vode, na cesto Zbelovo - Jernej pri Ločah v občini Slovenske Konjice pa se je zaradi močnega vetra na cestišče podrlo drevo. Delavci pristojnega podjetja so podrto drevo odstranili in sprostili promet.

Opozorilo: Močan veter na Štajerskem

»Danes dopoldne bodo najmočnejši sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji še lahko presegli hitrost 70 km na uro,« opozarja Agencija RS za okolje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice