Pričenja se 3. Drava festival, ki bo trajal do 15. julija in bo ponudil več kot 70 izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov v izvedbi društev in drugih organizacij na in ob reki Dravi.

Otvoritveni dogodek je pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu med drugim postregel z razglasitvijo novega kralja Drave Damijana Denaca.

Dogodka so se med drugim udeležili in prisotne nagovorili Zdravko Luketič, podžupan Mestne občine Maribor, Uroš Rozman, vodja Skupine za Dravo, Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, in predstavnica hrvaških partnerjev pri razvoju produktov na in ob reki Dravi, Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina.

Po pozdravnih nagovorih je sledil osrednji del dogodka – razglasitev novega kralja Drave, to je osebe, ki reko Dravo spoštuje, časti in z njo kvalitetno živi ter še posebej izstopa pri skrbi zanjo. Za novega kralja Drave je bil razglašen Damijan Denac iz DOPPS. Potem ko mu je njegov predhodnik Borut Rojs iz Drava centra predal žezlo, ga je po protokolarnem delu, ki je sledil, povabil še na skupno simbolno plovbo s SUP-om po reki Dravi.

Namen Drava festivala je reko Dravo in njene danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo celotnega območja reke Drave v Sloveniji. 

Festival koordinira Skupina za Dravo, katere naloga je trajno povezovanje deležnikov celotnega porečja Drave v Sloveniji od avstrijske do hrvaške meje z namenom priprave in izvedbe skupnih razvojnih in okoljevarstvenih projektov regije.

Program 3. Drava festivala 

V sklopu 3. Drava festivala se bo zvrstilo več kot 70 dogodkov, ki jih bo izpeljalo preko 30 organizacij in posameznikov. Največ dogodkov bo ponudil mesec junij: vse od sprehodov v naravi, izobraževalnih delavnic, teka in kolesarjenja, splavarjenja in čolnarjenja, do filmskih projekcij in predavanj. 

Posebej pestro bo med 8. in 10. junijem v Mariboru, ko bo tudi zapora ceste na Lentu med Starim mostom in Sodnim stolpom. Festival bodo sklenili z etapnim kolesarjenjem po celotni, letos na novo vzpostavljeni in označeni Dravski kolesarski poti (10. - 15. julij 2018).

Celoten program se nahaja na tej povezavi in se bo sproti še dopolnjeval.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice