Na razpis za novega direktorja ptujske bolnišnice so prispele štiri vloge, od tega je ena pozvana k dopolnitvi.

Po poročanju STA so na razpis za novega direktorja ptujske bolnišnice do predvidenega roka, ki se je iztekel konec prejšnjega tedna, prispele štiri vloge. Kot je za STA povedal predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, je razpisna komisija prispele vloge že odprla, tri so bile popolne, enega od kandidatov pa so pozvali k dopolnitvi.

Pahor je še dodal, da bodo v skladu z zakonom o upravnem postopku počakali na odgovor kandidata, ki so ga pozvali, da dopolni vlogo, nato bo tričlanska razpisna komisija svet zavoda pozvala k čim prejšnji izvedbe seje, na kateri bodo potekale osebne predstavitve potrjenih kandidatov.

Kandidati morali oddati program dela in razvoja bolnišnice

Kandidati, ki jih zanima štiriletni mandat vodenja omenjenega zavoda, so morali skupaj z vlogo oddati program dela in razvoja bolnišnice ter vsa dokazila o izpolnjevanju pogojev. Kot predvideva razpis, naj bi bili o izbiri obveščeni v 30 dneh po njegovi objavi, poroča STA. 

Levanič pred razpisom napovedal vnovično kandidaturo

Sedanjemu direktorju Andreju Levaniču se je mandat sicer iztekel 14. marca, a je svet zavoda postopek objave javnega razpisa začel šele dva dneva pred tem, saj se je na vladni strani zavlekla potrditev njenih predstavnikov v svetu zavoda. Levanič je pred objavo razpisa napovedal vnovično kandidaturo, ali jo je tudi vložil pa še ni potrjeno. 

Zabeleženih 4,5 milijona evrov presežka nad prihodki

Ptujska bolnišnica je ob koncu leta zabeležila skoraj 4,5 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki, vendar zgolj po zaslugi interventnega zakona, ki so ga bile za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov deležne tudi ostale slovenske bolnišnice. V skladu s tem je bolnišnici pripadlo dobrih 6,1 milijona evrov, brez te finančne injekcije pa bi leto 2017 sklenila s skoraj 1,7 milijona evrov izgube. Bolnišnica, ki bo po zadnjih informacijah iz vlade vendarle dočakala gradnjo urgentnega centra, je tako zdaj v celoti likvidna, pokrila je velik del nakopičene pretekle izgube, svoje obveznosti pa poravnava tekoče, še poroča STA.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice