Ukrepi za odpravo posledic namernega onesnaževanja v Pivoli so v polnem teku. Do petka so iz lokacije odpeljali okoli 200 ton odpadnega blata, pomešanega z zemljino.

Na območju nelegalno odloženega blata v občini Hoče - Slivnica so se v petek, 11. junija, pričela pripravljalna dela, ki so bila potrebna za odvoz blata iz onesnaženega območja Pivolskega potoka.

Delavci iz Vodnogospodarskega podjetja Drava na terenu pospešeno izvajajo aktivnosti intervencije za izvedbo ukrepov odprave posledic namernega onesnaženja, je sporočila Direkcija Republike Slovenije za vode.

V ponedeljek, 14. junija 2021, so bile odpeljane tudi prve količine odstranjenega blata, pomešanega z zemljino. Prevzelo, ga je krško podjetje Kostak, ki bo blato predelalo v kompost.

Vir: Direkcija Republike Slovenije za vode

Odvoz odpadnega blata se izvaja dnevno, odpeljali okoli 200 ton 

Do petka, 18. junija, je bilo območje spodnje lokacije očiščeno s strojno mehanizacijo, odpeljano je bilo okoli 200 ton blata, pomešanega z zemljino. 

Na direkciji pojasnjujejo, da koncesionar Vodnogospodarsko podjetje Drava pripravlja dostopno pot do zgornje lokacije nelegalno odloženega blata skozi strmo, težko dostopno globel.

Vir: Direkcija Republike Slovenije za vode
Vir: Direkcija Republike Slovenije za vode
Vir: Direkcija Republike Slovenije za vode

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice