Na Mariborski vinski cesti v Vodolah je v teh dneh, po sprostitvi koronaukrepov, vrata odprla tudi Fontana vin Vodole na posestvu Sončni raj. Obisk posestva in pokušina vin je možna vsak delovni dan med 15. in 19. uro in ob vikendih od 11. do 20. ure.

Uradna otvoritev je bila sicer prvotno predvidena 21. marca, a je ni bilo mogoče izpeljati, vendar lastnik Bogdan Mak pravi, da ta gotovo še sledi, ko bo to dovoljevala situacija.

Fontana vin Vodole je stičišče informacij in unikaten prostor, na katerem lahko obiskovalci poskusijo osem različnih vrst vin, poskrbeli pa so tudi za degustacijo dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. S posebnim čipiranim kozarcem se sprehodijo med sodi lokalnih vinogradnikov in izberejo svojo kombinacijo vin.

Na Fontani vin svoje vino točijo Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker ter Vinarstvo in vinotoč Mak.

Celoten proces nudenja vina so popolnoma računalniško podkrepili. Kozarci, v katerih bo ponujeno vino so čipirani in na tak način nudijo uporabniku popolnoma lastno izbiro željenih vrst vina oziroma druge pijače. Uporabniki bodo kozarec aktivirali s prvim polnjenjem in nato imeli na voljo še pet polnitev po lastnih željah. 

»Imamo srečo, da se nahajamo v naravnem okolju, kjer smo lahko zadostili vsem zahtevam Nacionalnega inštituta za javno zdravje in tako zagotovili varnost naših obiskovalcev. Lahko se sprehodijo po vsem našem posestvu, po učni poti, si ogledajo medeni park, učni čebelnjak in se nadihajo svežega zraka ter naužijejo sonca. Nato pa seveda poskusijo še odlično kapljico na najbolj vinski terasi na Štajerskem, na fontani vin,« pravi lastnik posestva Bogdan Mak.

Prav tako je na posestvu odprt najdaljši zipline na Štajerskem Čebelji let, kjer so potrebne predhodne prijave. Te bodo potrebne tudi za večje skupine na fontani. V sklopu posestva pa je tudi trgovinica z njihovimi domačimi izdelki.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice