Na ptujskem Mestnem trgu bo Odprta kuhna ponovno postavila svoje stojnice.

Na Ptuju bo v soboto, 12. maja, priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna svoje stojnice v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj ponovno postavila na Mestnem trgu. Prijetno druženje ob bogati ponudbi domačih in eksotičnih jedi bo potekalo od 10. do 21. ure.

»Na Ptuju smo prvič gostovali lani konec julija, dogodek in odziv nanj tako s strani obiskovalcev kot s strani naših gostincev pa je bil fantastičen. Zato smo se izjemno razveselili pobude Zavoda za turizem Ptuj, da letos v tem čudovitem mestu ne gostujemo le izjemoma, temveč da izpeljemo tri dogodke. Prvi je pred vrati, nato pa se bomo na Ptuj vrnili še 28. julija in 8. septembra,« je pred otvoritvijo kulinarične sezone na Ptuju povedal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor Odprte kuhne.

Zadovoljstvo nad nadaljevanjem sodelovanja je izrazila tudi Monika Klinc, namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj, ki je poudarila, da kulinarično popotovanje okoli sveta v obliki Odprte kuhne pomeni izjemno popestritev družabnega dogajanja v mestu tako za Ptujčanke in Ptujčane kot za domače in tuje turiste.  

Ponudba bo izjemno pestra

Ponudba domačih in mednarodnih jedi na Odprti kuhni bo, kot vedno, izjemno pestra in primerna za vse okuse.

»Ključni kriterij ponudbe, od katerega ne odstopamo, je vedno kakovost v kombinaciji s kreativnostjo in inovativnostjo, pri čemer seveda ne gre brez svežih, lokalnih in sezonskih sestavin. V ponudbi so tako jedi iz različnih gastronomskih regij Slovenije ter jedi svetovnih kulinarik, kot so japonska, tajska, kitajska, indijska, turška, afriška, libanonska, italijanska, ameriška ... Slednje v mestih, v katerih gostujemo z Odprto kuhno, predstavljajo dobrodošlo popestritev, saj redna gostinska ponudba večinoma ne obsega tako širokega nabora svetovnih kulinarik,« je izpostavila Alma Kochavy, vodja projekta.

Seveda pa je Odprta kuhna tudi turistična znamenitost, na kateri tujci na enem mestu lahko spoznavajo, kakšno kulinarično bogastvo je doma v Sloveniji.

»Odprta kuhna je pravi svet v malem«

Velik pomen Odprte kuhne za razvoj Slovenije kot kulinarične turistične destinacije potrjujejo tudi nagrade jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Jadran, sejalec za najbolj inovativen slovenski turistični produkt zadnjih dveh let (2014) in nedavno prejeta nagrada snovalec za nadgradnjo Odpte kuhne v integralni turistični produkt, v okviru katerega bodo gastronomijo povezovali s kulturno in naravno dediščino  in preko katerega se bo Slovenija svetu predstavila kot povezana kulinarična destinacija. 

»Odprta kuhna je pravzaprav pravi svet v malem – tako v smislu pestrosti svojih obiskovalcev kot ponudbe. Taki projekti pomagajo pri utrjevanju Slovenije na zemljevidu priljubljenih gastronomskih destinacij in pridobivanju nazivov, kot je Evropska gastronomska regija 2021, za katerega si trenutno prizadevamo,« je dejala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice