Tokrat se bomo Štajerci že tretjič na slastne jedi odpravili v najstarejše slovensko mesto.

Na ptujskem Mestnem trgu bo 20. aprila znova zadišalo po odličnih jedeh. Obiskovalci bodo med 10. in 21. uro lahko poskusili tradicionalne specialitete, mednarodne uspešnice, moderne in inovativne kreacije slovenskih chefov. Hrano bo, kot se za Ptuj tudi spodobi, spremljalo vino, kraft pivo in obilica drugih kreativnih napitkov.

Spomnimo. Odprta kuhna na Ptuju je lani Štajerce razvajala s 25 kulinaričnimi hišami iz vse Slovenije. Gostje so si lahko privoščili tudi pravo kulinarično popotovanje okrog sveta, zraven domače kuhinje je bilo možno okusiti še specialitete iz Argentine, Egipta, Japonske, Turčije, Zimbabveja ter bližnjega in daljnega vzhoda.

Od domačih sta izstopali ptujska Gostilna Grabar, ki je lani prvič gostovala na Odprti kuhni, pa tudi Dvor Jezeršek, ki slovi po svojem šmornu, tudi znameniti Karimovi makroni in počene lobanje iz Starega piskra niso manjkali. Ljubitelji dizajnerskih burgerjev pa so lahko obiskali Hood Burger, Jack & Joe Steak and Burger Club, Kuhinjo Krušič in Stari pisker.

Foto: Odprta kuhna

Odlične jedi od blizu in daleč, dobra pijača in prijetna družba bodo tudi letos popestrile dogajanje med stojnicami v antičnem mestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice