Med 11. in 21. uro se boste na Mestnem trgu lahko odpravili na gurmanski sprehod, pohod ali kar maraton med stojnicami in okušali dobrote iz različnih slovenskih pokrajin in mnoštva svetovnih kuhinj.

Odprta kuhna se bo s svojo kulinarično karavano v soboto, 29. julija, prvič ustavila na Ptuju. Obeta se zanimiv kulinarični dogodek, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v raznolikih specialitetah od blizu in daleč. Od dopoldneva do večera boste lahko uživali v fini hrani in pijači ter dobri družbi.

»Predstavljajte si kulinarični izlet okoli sveta. Ko zakorakate med stojnice Odprte kuhne, z ene strani zadiši po domačem šmornu, na drugi pa v zrak švignejo plameni iz azijskega voka; na eni stojnici vas vabi prekmurski bograč, pri naslednji pa se na žaru pečejo sočni burgerji. Bolj okusno preprosto ne more biti!,« doživljaje ob sprehodu med stojnicami opiše direktor Odprte kuhne direktor Lior Kochavy in nadaljuje: »Lahko se le za hip ustavite, si naročite hiter prigrizek in že nadaljujete sprehod po starem mestu. Morda pa si zaželite sprostitve v družbi prijateljev in uživate v odličnih lokalnih in mednarodnih jedeh, si privoščite kozarec slovenskega vina ali craft piva in se prepustite doživetjem najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas«.

Direktor Odprte kuhne Lior Kochavy in vodja projekta Alma Kochavy

Lior Kochavy se je minuli teden mudil na Ptuju, kjer si je ogledal prireditveni prostor in s predstavniki zavoda za turizem Ptuj, ki jim pomaga pri organizaciji dogodka, dorekel še zadnje podrobnosti.

Na Ptuju 25 ponudnikov hrane z vsega sveta

»Ljudje bodo lahko poizkusili zelo raznolike kulinarične specialitete ter se sprehodili med stojnicami. Naši ponudniki bodo pripravljali hrano z vsega sveta, ob kateri bodo seveda tudi jedi slovenske kuhinje,« dodaja Lior Kochavy, ki meni, da se ključ do njihovega uspeha skiva v predanosti projektu ter skrbi za raznoliko in kvalitetno ponudbo. Na dogodku lahko ponudniki pripravljajo izključno hrano, ki je bila pred tem preverjena in odobrena s strani organizatorjev. Svoje partnerje in dobavitelje vzpodbujajo, da razmišljajo kreativno in ponujajo edinstveno hrano in ne ponujajo klasičnih jedi, ki jih obiskovalci že poznajo.

Na Mestnem trgu se boste lahko 29. julija predali kulinaričnim užitkom

»Vedno ponudimo druge jedi, tako se obiskovalci ne naveličajo prihajati na naše dogodke. Do zdaj smo sodelovali s preko 160 restavracijami in ponudili blizu 2000 različnih jedi,« še dodaja sogovornik.

Na njihovih dogodki vlada prijetno vzdušje. Raznolike, sveže in kakovostne jedi ponudiki pripravljajo sproti pred obiskovalci.

Odprta kuhna že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja.

Mateja Tomašič

Arhiv Odprta kuhna

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice