Direktor Term Lendava Peter Molnar je predstavil drugo plat zgodbe in odgovoril na očitke slovenske blogerke, ki je dejala, da naj bi bila z družino izgnana iz hotela, ker je njen otrok zajokal na večerji.

Spomnimo, pred dnevi smo poročali o domnevnem incidentu v Termah Lendava, ki ga je na svojem blogu opisala Klavdija Vidic. Mamica treh otrok naj bi konec julija z družino dopustovala v Lendavi, a je dopust predčasno prekinila, saj je prišlo do dogodka, v katerega naj bi bil vpleten kar nov lastnik lendavskih term.

Na svojem blogu tako navaja, da je na večerji do njene družine pristopil mož, ki se je kasneje predstavil kot lastnik, in jim zaradi joka dvoletne hčerkice zabrusil, da naj si poiščejo drug hotel, v kolikor bo otrok nadaljeval z jokom.
 

S termami upravlja švicarsko podjetje

Pred objavo domnevnega incidenta od term nismo uspeli pridobiti komentarja, ki bi potrdil ali zanikal resničnost navedb slovenske blogerke, a se nam je sedaj vendarle oglasil direktor Peter Molnar, ki sicer zaradi varovanja osebnih podatkov ni mogel potrditi, da je navedena družina bivala v hotelu, je pa podal pisno izjavo glede spornega dogodka.

Obenem je razkril, da so terme sicer res pod madžarskim lastništvom, a da so od 7. julija v upravljanju švicarskega podjetja za upravljanje hotelov. Po novem tako obratujejo pod imenom Thermal Resort Lendava, njihov prvi mož pa naj bi bil skrivnostni nizozemski poslovnež Dirk Wallenburg. Glede na javno dostopne podatke sicer tovrstne spremembe, lastniške ali upraviteljske, še niso zavedene. 

Izjavo Term Lendava objavljamo v nadaljevanju v celoti.

»Domnevni starši treh otrok so prvi dan pustili najmlajšega otroka, da je med večerjo ves čas jokal, tako naslednji dan pri bazenih, pa tudi med večerjo istega dne, s tem moteč 200 drugih počitka željnih gostov.

Moškega, ki je v restavraciji za mizo sedel s tremi otroki (ali je bil le ta oče otrok, se ne ve), so prijazno vprašali, ali potrebuje vseskozi jokajoči otrok morebiti kakšno zdravniško pomoč, da ga bodisi morda kaj boli. Na kar je bil odgovor moškega le toliko, »da bi se le rad sprehajal« in s tem je postalo jasno, da otrok nima bolečin in ker s svojim jokanjem moti preostale goste, zato bi bilo bolje, če bi ga starši odpeljali na sprehod, saj bi mu morda to pomagalo, da neha jokati. Moški je na to odgovoril le toliko, »mogoče po večerji«. Na kar so moškemu dali vedeti, da to vedenje moti preostale goste, oziroma, da je to nesprejemljivo, sicer ne zaradi otrokovega vedenja, ampak zato, ker starši ne storijo ničesar. Moški se za slišano kaj dosti ni zmenil in to je tudi izrazil.

Nato so jih seznanili, če oni tako mislijo, da lahko motijo več sto drugih gostov, naj bodo tako prijazni in nadaljujejo svoj dopust v drugem hotelu, saj je dolžnost hotela poskrbeti za mir ostalih gostov. Izjava družine, da »so naleteli na kup težav« prav tako ni primerna. Vsa dvigala so delovala, zraven tega pa jim je osebje nudilo pomoč pri transportu dvojnega otroškega vozička pri bazenih. Seveda imajo vsi pravico, da izrazijo svoje mnenje, ampak očitno je bila mati treh otrok edina, ki je mislila, da hotel ni primeren za družine, ki potujejo z otroki.

Leta 2018 je Comitatus Energia Zrt. postal lastnik Term Lendava, ki je poslovna organizacija v lasti Madžarske države. Od 7. julija 2020 hotel upravlja švicarsko podjetje za upravljanje hotelov.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice