V Mariboru je bil pred nekaj manj kot dvema letoma na delu domačin, ki je po mestu brisal sovražne grafite in jih nadomeščal z vijoličnimi srčki.

V štajerski prestolnici so se zdaj pojavili novi srčki, tokrat v zeleni barvi. Policisti vandala še iščejo, domačinov pa srčki ne motijo, a bi si želeli, da bi bili v drugačni barvi.

Zanimivo ... Večino mimoidočih srčki ne motijo

Z zelenimi srčki je obarvanih veliko stavb v središču mesta. Na Glavnem trgu jih boste videli, kamor koli pogledate. Večino mimoidočih srčki ne motijo.

»Sem jih danes že videla v središču mesta. Moram povedati, da mene srčki ne motijo,« nam je povedala ena izmed mimoidočih na Glavnem trgu. »Meni se to ne zdi vandalizem, vse kaj drugega je prej vandalizem kot tole,« dodaja. 

Seveda, pa se najdejo tudi takšni, ki jim tovrstno početje ni po godu.

»Enostavno se mi ne zdi prav, da se na tak način poškuduje tuja lastnina. Je pa res, da če se je nekaj že moralo pojaviti, je boljše, da so to srčki, kot pa kaj drugega,« je bil še eden izmed komentarjev.

Čakajo na popis škode

Bi pa večina mimoidočih raje videla, da bi bil srčki v drugi barvi, v vijolični barvi. Zelena barva v Mariboru, tudi zaradi nogometnega rivalstva ni priljubljena.

»V Mariboru bi itak morali biti v vijolični barvi,« je bil eden izmed odgovorov. »Vsekakor bi sama kot pristna Mariborčanka raje videla, da so vijolčni, ne zeleni. Ker zelena je veste ... žaba,« pa nam je povedala druga.

Veliko manj je do smeha lastnikom nepremičnin, med katerimi je tudi Mestna občina Maribor. Kot so nam povedali, so zadevo prijavili policiji, celotno stvar pa bodo komentirali prihodnji teden, ko bo opravljen popis vseh mest, kjer so se srčki pojavili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice