Evropska unija je pred časom zagnala kampanjo #EUandME, katere namen je nagovoriti mlade državljane EU ter jih bolje seznaniti s tem, kaj vse jim življenje v Evropski uniji omogoča.

Kampanja se osredotoča na pet tem, in sicer so to mobilnost, trajnost, znanje in posel, digitalni svet in pravice. V namen informiranja mladih je Evropska komisija vzpostavila spletno stran #EUandME. Obsega širok nabor koristnih informacij, ki so uporabne v različnih življenjskih situacijah. Na spletni strani je na voljo informativno gradivo kampanje, pri čemer organizatorji vabijo organizacije in posameznike, da gradivo uporabijo pri izvedbi svojih dogodkov. 

Mnogo mladih se dejansko ne zaveda vseh pravic, ugodnosti in možnosti, ki jih imajo kot državljani EU. Kampanja se osredotoča na milenijce, katerim želimo približati EU in jih seznaniti z njenimi vrednotami in dosežki, ki jim omogočajo varnejše, preprostejše in boljše življenje in jim pojasniti, kako jim EU lahko pomaga pri tem, kar radi počnejo so nam pojasnili na Informacijski točki Europe Direct Pomurje.

Svoj potencial razvili s pomočjo Evropske unije

Posebno dodano vrednost kampanje predstavlja pet kratkih filmov priznanih evropskih režiserjev, ki predstavljajo zgodbe mladih Evropejcev, ki so svoj potencial razvili s pomočjo Evropske unije. Oktobra letos pa bo Evropska komisija organizirala še natečaj za mlade filmske ustvarjalce na temo prispevkov EU k življenju mladih, ki se nanašajo na pet tem kampanje. Zmagovalci bodo lahko svoj film posneli pod mentorstvom uveljavljenih in nagrajenih evropskih režiserjev.

Naš spletni medij bo v prihodnjih dneh prikazal vseh pet filmov. Danes predstavljamo film Samotar, ki ga je režiral Tomasz Konecki in se osredotoča na vsebino digitalizacije.

Vsebina

Jan je človek divjine, ki živi sam v koči v poljskih gorah. A usoda prekine njegovo samotarsko življenje, zato mora narediti načrt, da lahko sledi klicu srca.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice