Namesto za ognjemet, denar za otroke.

Zima je tu in z njim tudi zimske radosti. Ledena ploščad, ki navdušuje predvsem mlade bo letos na Ptuju postavljena na dvorišču Minoritskega samostana

Za popestritev zimskih dni z drsališčem bo v mestu poskrbljeno od 21. decembra pa vse do konca januarja, je na svojem Facebook profile sporočila županja Nuška Gajšek.

Postavitev drsališča je za občino brezplačna, saj ga sponzorira Cestno podjetje Ptuj, Javne službe bodo z njim upravljale, Zavod za turizem pa bo poskrbel za njegovo promocijo.

Silvestrovanje brez ognjemeta

Tudi letos bomo lahko na Ptuju v novo leto stopili na silvestrovanju, ki bo potekalo na prostem. A neba ne bo razsvetlil ognjemet. 

Z denarjem – 4000 evrov, ki bi ga namenili za ognjemet bodo otrokom omogočili šolo v naravi, plavalne tečaje in podobno se je odločila županja. 
 

Sicer pa spomnimo, da je lani Agencija za okolje pozvala slovenske občine naj novoletne prireditve izvedejo brez ognjemeta in druge pirotehnike, saj da pirotehnika povzroča veliko onesnaženje zraka s škodljivimi delci in ogroža zdravje ljudi. Letos tega opozorila zaenkrat še ni. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice