V Domu starejših občanov Tezno so odkrili tri okužbe s covid-19.

Iz Doma starejših občanov Tezno so včeraj sporočili, da so bili obveščeni o pozitivnem brisu na covid-19 pri eni stanovalki v tretjem nadstropju v enoti v Prisojni ulici. Okužena stanovalka po besedah direktorice doma Jasne Cajnko ni kazala znakov okužbe in je trenutno v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Včeraj so odvzeli še brise na morebitno prisotnost covid-19 pri stanovalcih, ki bivajo v Prisojni in Livadni ulici, kakor tudi zaposlenim, ki so na delo razvrščeni v tem delu doma. Brisi so pokazali še dve dodatni okužbi.

Sorodnike stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, bodo individualno obvestili o morebitni okužbi oziroma o morebitni spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev.

»Sprejeli smo vse predvidene ukrepe za preprečitev širjena okužbe v domu, v skladu z našimi danostmi in zmožnostmi,« je zapisala direktorica doma.

»Vsi stanovalci tretje etaže ostajajo v svojih sobah, dokler bo to potrebno, to je, dokler ne bodo odvzeti brisi in znani rezultati teh. Stanovalci ostalega dela doma bodo ostajali, se hranili in družili znotraj svojih stanovanjskih enot. Obiski v domu niso mogoči, prav tako ne izhodi stanovalcev iz doma,« še dodaja direktorica. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice