V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor naj bi se okužil zdravnik, ki se je pred kratkim vrnil iz Afrike. Šlo naj bi za zdravnika, ki je bil sicer cepljen z dvema odmerkoma cepiva.

V uredništvo smo prejeli sporočilo zaskrbljene bralke, ki je zapisala, da je bil njen mož na pregledu pri zdravniku, ki naj bi bil okužen z južnoafriškim sevom koronavirusa.

Zdravnik v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, naj bi se s tem okužil v Afriki, od koder se je po navedbah bralke vrnil iz lova. 

Šlo naj bi za mariborskega nevrokirurga, ki je v prostem času strasten lovec. Bralka je sporočila, da so jim po moževem pregledu v bolnišnici javili, naj bodo pozorni na znake okužbe, mož se mora testirati. 

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so za Ptujinfo potrdili, da se je okužil zaposleni, ki je bil že cepljen z dvema odmerkoma cepiva. Dodajajo, da je to možno, ker nobeno cepivo ni stoodstotno učinkovito. 

Kot so povedali so epidemiologi s primerom seznanjeni in so ustrezno ukrepali. Zaenkrat še ne vedo, za kateri sev gre pri okuženemu zdravniku. Sporočili so le, da južnoafriški sev v Sloveniji še ni dokazan

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor niso želeli potrditi, da je oddelek za nevrokirurgijo trenutno zaprt.

Za pojasnila smo se obrnili na Nacionalni inštitut za javno zdravje. Na podrobnejše informacije iz njihove strani še čakamo. 

Zdravnik naj bi se v Afriki udeležil lova. Lovski turizem je v Afriki velik posel. Leta 2015 je po podatkih Svetovne turistične organizacije 35,4 milijona mednarodnih turistov obiskalo podsaharsko Afriko. Veliko turistov je tja potovalo zaradi turističnega lova na slone, leve, leoparde, nosoroge, ki jih vzrejajo posebej za potrebe lovskega turizma.  

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

JA_VA (nepreverjen)

Skrajno neodgovorno od ljudi, ki potujejo v Afriko in druge eksoticne destinacije v casu pandemije ! In potem okuzijo druge ljudi, kateri se ze mesece drzijo strogih ukrepov in zivijo ze mesece z policijsko uro 😔 !!! Narobe svet 🤕🤕🤕

Starejše novice