Pripetljaj na letošnjem Kurentancu, ko je kljub kupljenim vstopnicam več sto ljudi ostalo pred vrati Karnevalske dvorane, še vedno odmeva. Organizatorji pojasnjujejo, kaj se je v resnici dogajalo in zakaj je do tega prišlo.

Že uvodoma so poudarili in izpostavili, da je zmotna navedba, da so prodali več vstopnic, kot je uradna kapaciteta dvorane. Ta premore 4000 obiskovalcev, v skupno kapaciteto dvorane pa so upoštevali tudi vse vstopnice osebja, gostov in sponzorjev Kurentovanja ter tudi gostitelja prireditve Kluba ptujskih študentov, zatrjujejo v podjetju Prireditve d.o.o., ki je odgovorno za dogajanje v Karnevalski dvorani.

Pred vrati naj bi začasno zadržali 200 in ne 500 ali več oseb

Dodajajo, da so obiskovalcem prek Facebook dogodka Kurentanc že pojasnili razlog za včerajšnji zamik vstopa za skupino obiskovalcev na vhodu v Karnevalsko dvorano. Ta razlog ni bil presežena kapaciteta dvorane, poudarjajo.

»Kot je bilo najavljeno, se je prireditev pričela ob 21. uri. Prav takrat smo začeli v dvorano spuščati goste in jim do pol polnoči zagotavljali nemoten, hiter in tekoč prehod v dvorano. Do pol polnoči je v dvorano brez čakanja prišla velika večina gostov, kljub temu pa smo morali do polnoči vstopanje upočasniti, da so se lahko obiskovalci znotraj dvorane mirno prerazporedili iz zadnjega dela,« pojasnjujejo.

»Ker pa se je proti polnoči kljub temu pred dvorano zbralo večje število obiskovalcev - po podatkih varnostne službe, ki jih je pridobila s pregledom varnostnih kamer, je bilo pred vhodom približno 200 oseb, ki so morale počakati na vstop, je varnostna služba ocenila, da je zaradi varnosti obiskovalcev, ki so že v dvorani, potreben postopen prehod preostalih obiskovalcev izpred dvorane v dvorano,« so še dodali in s tem močno znižali ocene ogorčenih obiskovalcev, ki so na družbenih omrežjih pisali o tem, da naj bi pred vrati dvorane ostalo med 500 in 1000 obiskovalcev.

Kdor ni počakal, dobi povrnjen denar

»Po razporeditvi obiskovalcev po dvorani, za kar je poskrbela varnostna služba, in posredovanju policije, ki so zagotovili varnost obiskovalcev pred dvorano, smo vrata dvorane ponovno odprli za obiskovalce, ki so na prireditev prišli kasneje. Varnost in dobro počutje obiskovalcev vseh prireditev sta naša prva skrb in zmeraj na prvem mestu. Zato se zahvaljujemo za razumevanje s strani vseh, ki so na prehod v dvorano morali počakati,« so še dodali.

Vsem, ki niso počakali na vstop v dvorano, pa bodo v znak opravičila povrnili denar. Obiskovalci se lahko obrnejo na info@fest.si s fotografijo vstopnice in podatki (ime, priimek, naslov ter številko TRR).

Ob tem dodajmo, da s strani Kluba ptujskih študentov, ki je bil gostitelj prireditve in tisti, ki je prodajal vstopnice (kar je razvidno tudi iz same vstopnice), še nismo prejeli odziva. Policija pa naj bi informacije o posredovanju pred dvorano podala jutri.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

partizan (nepreverjen)

Kupci kart bi morali organizatorja tožiti za visoke odškodnine ,, karta je še najmanjši znesek,, tukaj so duševne bolečine, potni stroški,,izguba časa, drugi posredni stroški zaradi nezmožnosti dobiti tisto kar so plačali,, Samo denar naredi red,,,Nikoli več se ne bodo špilali iz kupcev kart, in jih celo zasmehovali,,Zakaj pa niste prej prišli,,Samo tožbe preko advokata pa bo red,,

OberkrainerDolf (nepreverjen)

Prav zanimivo je videti, da se kaj takega zgodi ravno ko je prireditelj KPŠ. Naključja? Vodstvo KPŠja je vpleteno v več nečednih zadev, ki so se in se dogajajo na ptujskem. Se v njihovih vrstah kali kakšen tajkunčič?

Starejše novice