FOTO: Arhiv zdravstvenega doma
Z odprtjem novih prostorov prizidka in prenovljene mansarde je ormoški zdravstveni dom bogatejši za tisoč kvadratnih metrov površin. Naložbe, ki je vredna skoraj milijon in pol evrov, so se lotili lanskega oktobra.

Pritlični del novogradnje bo, kot je dejala direktorica doma Vlasta Zupanič Domajnko, namenjen izvajanju urgentne medicine. Ti pa so poslej povsem v skladu s kriteriji za tako imenovani satelitski urgentni center, ki jih predpisuje pravilnik o službi nujne medicinske pomoči. V prenovljene prostore mansarde, ki so jih pridobili z nadzidavo srednjega trakta zdravstvenega doma, bodo selili dejavnost otroškega in šolskega dispanzerja, v pritličju istega objekta pa so zagotovili prostore še za dejavnost splošne, referenčne in specialistične ambulante.

V zgornjem delu prizidka bo prostore dobil tako imenovani Center za krepitev zdravja v okviru evropskega projekta nadgradnje in razvoja preventivnih programov ter njihovega izvajanja v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih.

Prostorska širitev je bila nujna

Zupanič Domanjkova poudarja, da so gradbena dela izvajali na živem objektu, zato je šlo za velik in zahteven gradbeni poseg. 

»Večino denarja je za naložbo zagotovil zdravstveni dom, s pomočjo dolgoročnega kredita v višini 1,3 milijona evrov za obdobje 15 let, h kateremu so podale soglasje vse tri občine ustanoviteljice, in sicer Ormož, Središče ob Dravi ter Sveti Tomaž,« je pojasnila direktorica, ki je poudarila, da je bila prostorska širitev nujna. 

Zdravstveni dom je namreč v preteklih desetih letih razširil zdravstveno dejavnost za več kot tretjino, tako v splošni dejavnosti kot v službi nujne medicinske pomoči, zobozdravstvu in specialističnih dejavnostih. Sicer pa zavod opravlja delo tudi na treh lokacijah izven zdravstvenega doma.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice