V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 9. januarja, opravili 2200 testiranj na koronavirus in potrdili 426 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 19,4-odstoten. 

Opravljenih je bilo 1720 PCR testov, od katerih je bilo 368 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 21,4 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 480 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 58, gre za 12,1 odstotni delež pozitivnih testov.

Na Covid-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju odkrili 115 novih okužb v 30 občinah

Največ okužb, in sicer 37, so jih včeraj odkrili v Mestni občini Maribor, sledi Ormož z devetnajstimi okužbami in ptujska občina, kjer so jih našteli sedem.

V občini Hoče - Slivnica so potrdili pet novih primerov, po štiri nove okužbe pa imajo v občinah Kidričevo in Videm. 

Po tri nove primere beležijo v občinah Rače - Fram, Lenart, Šentilj in Miklavž na Dravskem polju.

V občinah Slovenska Bistrica, Duplek, Selnica ob Dravi, Pesnica, Markovci, Oplotnica in Sveta Trojica v Slovenskih Goricah beležijo po dve novi okužbi.

Po en nov primer so potrdili še v občinah Ruše, Hajdina, Poljčane, Kungota, Starše, Juršinci, Benedikt, Središče ob Dravi, Majšperk, Cerkvenjak, Podlehnik, Zavrč in Žetale. 

Brez novih okužb so občine Gorišnica, Lovrenc na Pohorju, Destrnik, Dornava, Makole, Sveta Ana, Sveti Tomaž, Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, Cirkulane, Trnovska vas in Sveti Andraž v Slovenskih goricah. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice