Slika je simbolična.
V Ormožu danes odpirajo novo urejen park pri avtobusni postaji in prenovljeni Dom kulture Ormož.

Dela v parku pri avtobusni postaji v Ormožu so pričeli izvajati lansko leto julija. V sklopu projekta so porušili obstoječe avtobusno čakališče, na novo so uredili tlakovane površine in javno razsvetljavo. 

V parku so prav tako v celoti obnovili vodno fontano, v park so uvrstili igrišče za otroke z večnamenskim igralom, uredili so tudi klopi za obiskovalce. 

Na območju parka so uredili zelene površine, zasadili urbane drevesne vrste, kot so atlaška cedra, navadi koprivovec, ameriški ambrovec, perzijska parocija, japonska in sulanževa magnolija, ameriški in japonski dren, kanadska šmarka hrušica, nepozebnik in vzpenjava hortenzija. 

Objekt sicer spada v območja varstva kulturne dediščine in tako so ob hodniku za pešce ohranili Moškonove elemente. 

Vrednost del je znašala 283.000 evrov.

Foto: občina Ormož

Novo podobo pa je dobil tudi ormoški dom kulture

V letošnjem letu se je v sklopu energetske sanacije izvedla celovita energetska sanacija objekta doma kulture v Ormožu. 

Izvedli so drenažo po obodu objekta, toplotno izolacijo temeljev in fasade z novim zaključnim slojem, hidroizolacija objekta, celotna zamenjava stavbnega pohištva in zamenjava obstoječe razsvetljave z novimi LED lučmi. 

Uredili so prezračevanje objekta, ogrevanje objekta na toplotno črpalko, zamenjali so dotrajane grelne elemente in namestili termostatske glave. V sklopu sanacije so uredili tudi okolico doma.

Foto: občina Ormož

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice