Foto: Arhiv OŠ Ivanjkovci
Na Osnovni šoli Ivanjkovci beležijo že šesto leto in prehojenih 14.560 kilometrov poti od doma do šole in nazaj.

Na nove podvige se pripravljajo v tednu otroka, od 1. do 5. oktobra. Veseli so, da učenci vidijo priložnost za druženje in se zavedajo pozitivnih učinkov hoje na zdravje in trajnostni razvoj. 

V prihajajočem tednu, od 1. do 5. oktobra, bodo učenci od 2. do 9. razreda (in učenci 1. razreda, ki to želijo) in njihovi učitelji v šolo prihajali peš. V vsakem kraju bodo organizirali zbirno točko, ki bo na terenu bo označena z logotipom Pešbus, kjer se bodo učenci zbrali ob določeni uri in pot do šole nadaljevali v spremstvu odrasle osebe.

Peš v šolo tudi v dežju

Lani so dokazali, da se dežja ne bojijo in, da bodo hodili ob vsakem vremenu. Starše naprošajo, da v primeru dežja pregledajo otrokom primernost obutve in vrhnjih oblačil ter kape. Zelo priporočljivo je, da imajo učenci v nahrbtniku vodo, na nahrbtnikih pa privezano kakršnokoli odsevno telo. 

Starejši učenci lahko prinesejo svetilke, ki oddajajo belo svetlobo, za boljšo vidljivost skupine. Večino šolskih potrebščin bodo učenci puščali v šoli, natančna navodila pa jim bo podal učitelj razrednik. Glasbena šola pa se bo izvajala nemoteno.

Jutranji odhodi z zbirnih mest bodo objavljeni tudi na spletni strani šole. Odhodi domov bodo ob 13.30.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice