Vsak shranjen zamašek pomeni dobrodelno pomoč za otroke, če priroma do Ptujčana, ki ga kličejo Gospod Zamašek.

Ste eden tistih, ki zbira zamaške in se ob tem sprašujete, kje ti pristanejo? No, nekaj jih pristane v skladišču na Ptuju na železniški postaji. Tu že nekaj let za nabiranje zamaškov in osveščanje skrbi upokojenec Ignac Habjanič iz Ptuja, ki mu pravijo Gospod Zamašek. Z vseh koncev Evrope mu pošiljajo zamaške, veliko pa se jih nabere tudi po šolah, javnih ustanovah pa tudi posamezniki ga pokličejo, če lahko pripeljejo zbrane zamaške. 

S pomočjo zamaškov do 800 evrov nujno potrebnih sredstev

Tokrat je skupaj z otroci iz Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj in ostalimi dobrodelneži zbral štiri tone plastičnih zamaškov. Zbrana sredstva iz te akcije pa bodo namenili 10-letni deklici Kaji iz okolice Ljutomera, ki se je rodila s celebralno paralizo. Prejela bo okoli 800 evrov, s katerimi ji bodo delno pokrili stroške terapije in druge pripomočke. 

Ena tona plastičnih zamaškov pomeni okoli 260 evrov za dobrodelne namene. Od zbranih štirih ton zamaškov, so izkupiček treh namenili mali Kaji, ena tona pa že v pripravljenosti čaka na naslednjega otroka, ki bo potreboval dobrodelno pomoč.

Da bi Kaja lahko živela "normalno"

Zamaške so ptujskim otrokom prostovoljcem pomagali natovoriti mariborski vojaki, ki ji bodo tudi prepeljali v Žerjav v Črni na Koroškem, kjer bodo ti zamaški predelani v plastična ohišja za akumulatorje.

"Pomagamo, da bo deklica spet lahko spet živela normalno," nam je na vprašanje, zakaj sodeluje kot prostovoljec, dejal eden izmed ptujskih osnovnošolcev Vito Patikar. Bolj "normalno" bi sicer bilo, da bi tovrstne stroške krilo zavarovanje. A kadar ni posluha, je toliko več vreden vsak zamašek, ki ga shranite na pravo mesto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice