Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, je na svoji Facebook strani, objavilo srce parajočo zgodbo mamice samohranilke, ki nujno potrebuje pomoč.

Mamica S. je ostala sama z dvema otrokoma, 6-letno hčerko M., ki ima cerebralno paralizo, in 10-letnim sinom T., ki obiskuje osnovno šolo s prilagojenim programom. V zadnjem letu jim življenje na pot postavlja veliko ovir, ki jih sami niso mogli premagovati, zato so se obrnili po pomoč na dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src.

Ostala sama z dvema otrokoma

Mož in oče je pred dobrim letom dni odšel v Makedonijo in od takrat od njega ni več glasu. Usoda je nanesla, da je mama z dvema otrokoma ostala brez strehe nad glavo. Začasni dom so našli v kleti pri znancih, kjer so se stiskali v eni sobi, brez oken. Zaradi močnega deževja je zalilo klet in so praktično ostali brez vsega na cesti.

Od poletja do zdaj je družina prehodila težko pot, šlo je celo tako daleč, da so mamo in otroka ločili.

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, je s pomočjo dobrih ljudi lanskega decembra zbralo 890 evrov, da so družinici najeli stanovanje, ki pa je prazno. Z zbranimi sredstvi je društvo plačalo varščino v višini 600 evrov, ostanek sredstev pa bodo namenili za hrano in nujno opremo, da se bo družina lahko čim prej preselila. Družina še vedno živi ločeno.

Zdaj potrebujejo vašo pomoč

V dobrodelnem društvu Pomagajmo odprtih src, prosijo za pomoč družini, da se opremi stanovanje in bo družina lahko, ponovno zaživela skupaj. V stanovanju je opremljena le kuhinja.

Pomagate lahko tako, da jim darujete stvari, ki jim manjkajo. Če imate doma odvečno omaro, kavč, posteljo z vzmetnico in podobno, bodo zelo veseli. Prav tako potrebujejo posteljnino, odeje, oblačila in obutev in higienske pripomočke.

Šestletna deklica nosi oblačila velikosti 134 in obutev 33, desetletni deček pa nosi oblačila velikosti 152 in obutev 38. Mamica pa potrebuje oblačila velikost M in obutev številko 39.

Pomoč za družino zbirajo tudi na:

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, Bakovci, Vrtna ul. 15, 9000 Murska Sobota, št. TRR; SI56 02015 – 0254139042, s pripisom samohranilka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice