Vir: občina Rogaška Slatina
Občina Rogaška Slatina bo popoldne odprla nadhod Sonce in novo parkirišče P+R.

Pogodba za gradnjo nadhoda, ki povezuje parkirišče pri Restavraciji Sonce in vznožje Tržaškega hriba, je bila vredna 1,65 milijona evrov.

Vrednost del za ureditev parkirišča, ki se nahaja ob bodočem razglednem stolpu Kristal, pa je ocenjena na skoraj 575.000 evrov.

Projekt financiran iz Eko sklada

Nadhod Sonce je eden od pomembnejših projektov za razvoj turizma v slatinski občini. Projekt je v celoti financiran iz Eko sklada, nadhod pa bo pešcem in kolesarjem omogočil neposreden dostop s slatinske promenade na Tržaški hrib. Obenem bo zagotavljal varno prečkanje dovozne poti Pegazovega doma, potoka Ločnice, parkirišča ob potoku in ceste na Tržaški hrib, so navedli.

Nadhod meri 137 metrov, celotna dolžina povezave, vključno z dostopnimi rampami, pa znaša 182 metrov. Širok je 3,5 metra.

Slatinska občina je na območju starega mizarstva, kjer bo zrasel razgledni stolp Kristal, zgradila parkirišče park & ride (P+R) - parkiraj in presedi na kolo. S projektom je nadgradila sistem javne izposoje koles. Na lokaciji je prostor za parkiranje za 51 osebnih vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice