Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ponekod bodo tudi posamezne nevihte. Naraščale bodo kraške reke ter reki Mura in Drava. 

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na vzhodu, kjer so možna tudi krajša sončna obdobja, do okoli 21 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Predvsem v južnih krajih so možni tudi močnejši nalivi. Ponekod bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 9 do 14 stopinj Celzija.

Naraščali bosta Drava in Mura

Reke so ponoči ponekod narasle do velikih pretokov, povečini pa je vodnatost rek je srednja še srednja. Na severovzhodu se ohranja mala vodnatost. Pretoki še nekoliko naraščajo. V prihodnjih urah se lahko reka Dravinja v srednjem toku prehodno razlije v manjšem obsegu.

Danes čez dan se bodo pretoki rek ustalili, ponoči pa se bo vodnatost rek ponovno povečala, najbolj na jugozahodu in jugu države, kjer lahko manjši vodotoki in hudourniki hitro narastejo in se tudi razlijejo. Jutri bodo pretoki rek veliki, reke se lahko v manjši meri razlijejo predvsem v južnem, osrednjem in vzhodnem delu države. V četrtek se bo povečevanje vodnatosti stopnjevalo na vzhodu in severovzhodu države, kjer bodo še možna tudi manjša razlivanja. Naraščale bodo kraške reke ter reki Mura in Drava

Temperatura večine rek je med 10 in 16 stopinj Celzija. Morje se je ohladilo, ima 15,5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti bo še rahlo deževalo. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice