Odstranjena korita po zgolj pol ure postavljajo nazaj. (Foto Špela Težak)
Dopoldanska zmeda na Slovenskem trgu se je razjasnila - parkirišč ne bo do 28. februarja.

Danes okrog 11. ure so delavci Javnih služb Ptuj začeli odstranjevati korita, ki so od decembra omejevala parkiranje na Slovenskem trgu med Zavodom za turizem in Telemachom. Izvedeli smo, da so korita odstranili, ker na seji mestnega sveta MO Ptuj v ponedeljek prisotni niso izglasovali predloga odredbe o spremembi Odredbe o določitvi javnih in rezerviranih parkirnih površin na območju MO Ptuj. 16 glasov proti in zgolj 6 za.

Iz dokumentacije, ki smo jo na vpogled dobili od podjetnikov v starem mestnem jedru, je sicer razvidno, da je omejitev parkiranja začasna, in sicer traja od 22.12.2017 (prva ureditev je trajala do 20.12.2017) do 26.1.2018 oziroma najkasneje do 28.2.2018. V dokumentu piše tudi, da bo Oddelek za gospodarske dejavnosti MO Ptuj, ki je dokument izdal, še dodatno preverjal učinke spremembe na prometno ureditev območja. 

Dokument, ki nosi naziv »Začasna širitev območja za pešce v starem mestnem jedru na Slovenskem trgu« je bil naslovljen na stanovalce, poslovne subjekte in uporabnike modre cone na Slovenskem trgu. Mnenja o ureditvi parkiranja so deljena, omejitev parkiranja pa ima velik vpliv, tako pravijo podjetniki z Murkove, tudi na poslovno uspešnost. 

Navidez preprosta zadeva, kot je zaprtje 10-ih parkirnih mest, bi lahko postala glasna in kompleksna kot slavne katalpe na mestni tržnici, če v kratkem ne bo prišlo do dialoga med podjetniki in politiki. Komunikacija, kamor spadata tudi poslušanje in slišanje, je ključ do do uspeha in nujna za trajnostni razvoj mesta ali vsakega posameznika, ki prispeva k razvoju mesta. Odpira se zanimivo področje, ki ga bomo spremljali in o dogodkih poročali v živo.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice