Dunajska pražarna kave Julius Meinl združila moči z organizacijo Worldreader, da otrokom iz držav v razvoju približa moč besed.

Premium blagovna znamka kave in čaja Julius Meinl se je v okviru misije, da s pesniškim navdihom polepša svet, povezala z globalno dobrodelno organizacijo Worldreader, ki otrokom v stiski prinaša moč besede. 

Na današnji mednarodni dan kave spodbujajo ljubitelje kave, da znova odkrijejo moč besed in prijatelje povabijo na skodelico kave - pravo ali virtualno. Vsako povabilo bo prispevalo k donaciji, ki jo bo orgnizacija Worldreader namenila opismenjevanju otrok v državah v razvoju.

»Cilj Worldreaderja je, da imajo vsi dostop do knjig, tako da lahko moč besed spremeni njihovo življenje. Ta cilj še nikoli ni bil pomembnejši, saj se soočamo z vplivi pandemije na svetovni izobraževalni sistem. Navdušeni smo, da bomo še naprej sodelovali z Juliusom Meinlom, ki krepi pismenost in spodbuja vse, da izrazijo svojo podporo,« je pred svetovnim dnevom kave dejal Colin McElwee, soustanovitelj in višji direktor organizacije Worldreader.

Julius Meinl in Worldreader združuje prav skupno prepričanje, da nas moč besed lahko vodi tudi skozi najtežje čase. S pandemijo, ki je ljudi po svetu izolirala, nam besede pomagajo, da ostanemo povezani. Ob dejstvu, da je približno 14 odstotkov svetovnega prebivalstva nepismenega, kar 1,6 milijard otrok pa je na vrhuncu krize covid-19 izostalo od pouka v šoli – je danes še bolj kot kdajkoli prej pomembno, da spodbujamo opismenjevanje, branje in s tem tudi pomagamo v boju proti družbenim neenakostim.

Kako lahko prispevamo?

Sledilci podjetja Julius Meinl na družbenih omrežjih lahko svojo podporo izrazite tako, da 1. oktobra, ob mednarodnem dnevu kave, prijatelja povabite na skodelico kave, in poleg prijatelja označijo tudi podjetje @juliusmeinlofficial. Prav tako lahko 1. oktobra objavite fotografijo skupne kave, označite Julius Meinl in jo objavit na družbenih omrežjih. 

Vsaka tovrstna objava bo pripomogla k donaciji, ki bo pomagala k končnemu cilju akcije - da bodo otroci po vsem svetu brali.

»V zadnjih sedmih letih smo spodbujali ljudi, naj se na svetovni dan kave povežejo. A svet se je spremenil in trenutno se ne moremo srečevati tako svobodno, kot bi si želeli. Kljub temu pa pristen človeški stik nikoli ni bil pomembnejši. Zato se spomnite na prijatelja in se nam skupaj, ob skodelici kave pridružite v boju proti nepismenosti,« je povedala Christina Meinl, vodja oddelka za inovacije pri Julius Meinl in globalna predsednica Specialty Coffee Association.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice