Skupščina Perutnine Ptuj - njen lastnik je prek ciprskega Hemiaka Investments ukrajinski holding MHP - je potrdila preoblikovanje družbe iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo.

Preoblikovanje družbe iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo se bo zgodilo z vpisom v sodni register, takrat bo prenehal tudi mandat nadzornemu svetu, ki ga v družbi z novim statusom ne bo več.

Poleg tega bo z dnevom vpisa statusnega preoblikovanja v sodni register prenehal tudi mandat članov uprave. Predsednik uprave Perutnine Enver Šišić ter člana uprave David Visenjak in Jevhenij Dranov bodo s tistim dnem postali direktorji družbe, mandat se jim bo iztekel 21. februarja 2023, izhaja iz zapisnika skupščine, objavljenem na spletni strani Ajpesa.

Osnovni kapital Perutnine Ptuj, družbe z omejeno odgovornostjo, bo tako kot zdaj v primeru delniške družbe znašal 45,537 milijona evrov. Hemiak Investments bo imel 98,1628-odstotni delež, medtem ko bo v lasti družbe 1,8372 odstotka, poroča STA.

Do preoblikovanja Perutnine Ptuj v družbo z omejeno odgovornostjo prihaja po tem, ko je lastnik na avgustovski skupščini iztisnil male delničarje. Ti bodo za vsako delnico dobili 22,34 evra odpravnine, kolikor je bila tudi ponujena cena Ukrajincev v prevzemni ponudbi, še poroča STA.

MHP oziroma Hemiak Investments je prevzem ptujske skupine zaključil sredi februarja, ko je posel odobrila agencija za varstvo konkurence. Za večinski delež je takrat skupini Sij odštel 176,30 milijona evrov, po objavljeni prevzemni ponudbi pa so maja prišli še do 6,68 odstotka delnic, kar jih je stalo dodatnih 20 milijonov evrov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Nezakoniti lastniki (nepreverjen)

Iz varnostnih razlogov neclani EU in NATO ne morejo biti lastniki. Poslovanje druzbe ni u skladu z zakonodajo.

Starejše novice