Skupina Perutnina Ptuj je dobila novega lastnika - in sicer iz Ukrajine.

Nedavno smo poročali, da bo Perutnina Ptuj kmalu dobila novega lastnika, pri čemer je bilo odprtih več možnosti. Ena izmed vodilnih mednarodnih skupin živilsko-predelovalne industrije in vodilni proizvajalec perutnine v Ukrajini skupina MHP je pri Javni agenciji za varstvo konkurence vložila priglasitev koncentracije oziroma sprožila postopke za strateški vstop v največjo slovensko živilsko-predelovalno podjetje. 

Skupina Slovenske industrije jekla je v zadnjih treh letih poskrbela za dobro in optimalno poslovanje, s čimer je postala Perutnina Ptuj finančno stabilno podjetje. Že v načrtih za upravljanje naložbe v Skupino Perutnina Ptuj je SIJ pojasnila, da predlog predvideva odsvojitev naložbe, a je takraten načrt predvideval oddelitev v ločeno, novo družbo; kasneje pa so se glede odsvojitve odprle tudi druge možnosti.

Uresničitev namere, da družbo prevzame MHP, bi bila po oceni Skupine SIJ smotrna in v korist Skupine Perutnina Ptuj, Skupine SIJ in vseh deležnikov. Tako je MHP pripravljen v prihodnjih letih podpreti največjo slovensko živilsko-predelovalno skupino z naložbami in nadaljnjim razvojem obstoječega poslovnega modela ter širitvijo, kar bo prineslo neposredne koristi ne le za podjetje samo, temveč tudi za lokalne rejce in zaposlene. 

V času, ko so postopki še v teku, Skupina SIJ ne bo dajala podrobnejših pojasnil. Podrobnejše informacije bosta Skupina SIJ in MHP posredovala po zaključku postopkov. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Miki (nepreverjen)

Ali jim lahko zaupate, da jih boste potem še vedno kupovali pod oznako Izbrana kakovost Slovenija in Piščanec je rojen in rejen v Sloveniji. "Jok brate, odpade". Pri nas pridelani bodo romali v tujino kot priznani produkt s primerno ceno. Za nas pa - naj vam tekne ukrajinski.

. (nepreverjen)

slovenija je razprodana

Starejše novice