Perutnina Ptuj je v prvem polletju na ravni skupine prodala za dobre tri odstotke več mesa in izdelkov ter ustvarila skoraj 132 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje.

To je skoraj sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so za STA povedali v družbi in dodali, da v skladu z zastavljeno strategijo krepijo internacionalizacijo poslovanja.

Povečujejo izvoz na evropska tržišča

Med drugim tudi letos povečujejo izvoz na evropska tržišča, saj so prisotni oziroma svoje izdelke prodajajo v več kot 20 držav. Samo v Avstriji in Švici so lani prodali za več kot 30 milijonov evrov proizvodov, v zadnjih letih pa izvoz opazno raste.

Prodrli so tudi na trge držav Bližnjega vzhoda, v načrtu imajo prodor na ruski in ameriški trg.

Najbolj priljubjena znamka je Poli

Med njihovimi najbolj priznanimi blagovnimi znamkami je Poli, ki jo v ptujskem prehrambnem podjetju izdelujejo že od leta 1974, ko je nastopila na trgu kot prva obarjena piščančja posebna.

Kot poudarjajo v Perutnini Ptuj, je najbolj iskana v državah jugovzhodne Evrope, priljubljena je na trgih od Skandinavije do Sredozemlja in v državah Bližnjega vzhoda, poroča STA.

Pomagal jim bo Luka Dončić, bodiči NBA košarkarski zvezdnik

Zdaj si z omenjeno blagovno znamko želijo še prodora preko luže, pri čemer jim bo pomagal tudi slovenski in bodoči NBA košarkarski zvezdnik Luka Dončić
 

»Poli v našem podjetju zaseda posebno mesto. Verjamemo, da bo sodelovanje z njim pomembno prispevalo k nadaljnji krepitvi prepoznavnosti, priljubljenosti in tržnega položaja naše osrednje blagovne znamke,« je o nedavnem podpisu pogodbe o sodelovanju povedal prvi mož Perutnine Tibor Šimonka.

Perutnina Ptuj je lani ustvarila za okoli 257 milijonov evrov prihodkov, kar je 4,8 odstotka več kot v letu 2016, EBITDA pa je s 24,4 milijona evrov zabeležil 5,3-odstotni padec glede na leto 2016.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Damjan (nepreverjen)

Delavcem pa 650 Eur...pfejj...pfejj...

kkkk (nepreverjen)

Ne, se to ne, novim bruto 860€.
Tako slovenskim, hrvaskim, bosanskim. Bosanskim so baje placali se dodatnih 20% + dva krat pot v bosno.
Zorej se z kaksmi dodatkom za izmensko delo, nocno, ura pa so hitro place v ogromno korist za delavce ki so komaj prisli. "Stari" delavci imajo NETO. plačo po mizernih 506€.

In reply to by Damjan (nepreverjen)

Tamara (nepreverjen)

Jaz upam da vsi zapustite firmo pa bo bolje vam in zivalim

In reply to by kkkk (nepreverjen)

Denis (nepreverjen)

Potem je skrajni čas da se delavcem zvišajo plače na normalo.

pipirire14

priložnosti za vaše projekte

Za vse vaše vloge za posojila, to zahteva obnovitev vašega podjetja, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup doma, ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5 000 do 10 000 000 EUR s stopnjo 3% na leto in v trajanju od 1 do 30 let. Prosim, stopite v stik z mano za več informacij. prosim kontaktirajte me.
E-pošta: [email protected]
Viber: +22 995 608 568

Starejše novice