Pustna povorka v Markovcih, 2015 (Foto: Špela Težak)
Preverili smo, kakšen pustni program se bo odvijal v Lancovi vasi in Markovcih.

Včeraj smo poročali o pustnem dogajanju na 58. Kurentovanju na Ptuju. Med spremljanjem debate, ki se je razvila na naši Facebook strani ptujinfo.com, pa smo preverili program, ki so ga pripravili organizatorji fašenkov v Lancovi vasi in Markovcih. Prav tako je v prihodnjih dneh pričakovati, da bodo svoje programe najavili še ponudniki iz starega mestnega jedra.

Kaj nas torej čaka v okolici Ptuja? 

Program v Lancovi vasi obsega štiri večere, po dva vsak vikend. Fašenk bo odprl Dražen Zečić, v soboto pa bosta maškare zabavala Ivan Zak in Dejan Vunjak. Drugi vikend dominirajo slovenski izvajalci, Mi2, Drugo dugme in Gadi, ter Mejaši.

27. fašenk v Markovcih 

Na fašenku tako ali drugače sodelujejo prav vsi, domačini radi rečejo, da je fašenk njihov največji praznik. Program v karnevalski dvorani je strnjen v podaljšan vikend. Fašenk bodo odprli Jelena Rozga in Poskočni muzikanti. Na pustno soboto bosta maske zabavala Tanja Žagar in Jasmin Stavros, v nedeljo nastopajo Nika Zorjan in Crvena Jabuka. Fašenk bodo v ponedeljek zaključili skupina Vigor in Modrijani. 

27. pustna povorka v soboto, 10. februarja

Izjemno zanimiv dogodek, v katerem sodelujejo tradicionalni liki, domači Kopjaši, Orači, Rusa, Kurenti in karnevalske skupine iz okolice Ptuja, še dodatno popestrijo domačini, ki obiskovalce in udeležence povorke z veseljem pogostijo z domačimi specialitetami, prigrizki, krofi in hišnim vinom. Gledalec pa lahko uživa tudi v prikazovanju pustnih običajev, značilnih za te kraje. Povedano drugače, v živo si lahko ogleda znamenite obhode Kurentov, ki so bili decembra vpisani na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva ter običaje, ki jih negujejo ostali tradicionalni liki naših krajev.

Pustno povorko v Markovcih je pred leti obiskala naša sodelavka Špela Težak. Nekaj utrinkov objavljamo v galeriji spodaj. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice