Foto: Facebook Špajza modrosti
V Centru za družine Špajza modrosti v decembru pripravljajo različne aktivnosti in program, ki je brezplačno na voljo obiskovalcem vseh generacij.

Ljudska univerza Ptuj se je letos prijavila na javni razpis Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje vsebin centrov za družine v letih 2017-2020. Na razpisu je bila uspešna in je tako svojim številnim dejavnostim dodala še Center za družine Špajza modrosti, ki se nahaja v osrčju Ptuja in ponuja številne brezplačne vsebine in dejavnosti za obiskovalce vseh generacij.

V Špajzi modrosti potekajo številne različne informacijske in motivacijske dejavnosti, delavnice za starše, predavanja, tečaji in počitniške aktivnosti za otroke. Uporabnikom omogočajo tudi neformalna druženja, saj so vrata odprta vsak dan in s tem ponujajo mimoidočim prostor, kjer lahko preživijo svoj prosti čas, so sporočili iz Ljudske univerze Ptuj.

V sodelovanju s partnerskimi organizacijami, društvi in zavodi, vsak mesec pripravljajo pester izbor aktivnosti. Tudi v decembru pripravljajo v Špajzi modrosti raznolik program. Potekala bo debata na temo vzgoje, govorili bodo o pričakovanjih, prepričanjih in željah, o zdravem življenjskem slogu, vplivu demence na odnose v družinah, izdelovali voščilnice. Potekal bo tudi tečaj risanja, petkovi dopoldnevi pa so namenjeni seniorjem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice