FOTO: Damjan Trafela
Več kot 100 ptujskih osnovnošolcev zimske počitnice tudi letos preživlja aktivno v Športni dvorani Mladika, kjer se jim bodo pridružili tudi otroci iz Vrtca Ptuj in varovanci društva Sonček. V CID-u pa ponujajo pustne ustvarjalnice in predstavo.

Letošnje zimske počitnice so tu. Mnogi bodo ta teden preživeli z družinami na smučiščih ali na različnih smučarskih tečajih na bližnjih ali bolj oddaljenih smučiščih. In čeprav je bilo letošnjo zimo na Ptuju snega le za vzorec, zdaj pa na plano že kukajo zvončki, lahko kljub vsemu tudi tisti, ki med počitnicami ostajajo doma, te preživijo zanimivo, športno in aktivno. Najbolj živahno je te dni v Športni dvorani Mladika in drugod na Mestnem stadionu Ptuj, kjer poteka tradicionalni program Hura, prosti čas Zavoda za šport Ptuj

Celodnevne brezplačne aktivnosti

Okoli 100 ptujskih osnovnošolcev bo pod vodstvom vaditeljev iz RUD Eleje in bratov Malek ves teden v sklopu celodnevnih brezplačnih aktivnosti spoznavalo cirkuške spretnosti, imelo možnost sodelovati v preko 200 različnih ustvarjalnicah, se seznanjalo z različnimi športi in družabnimi igrami, tudi tistimi, ki so bile sestavni del otroštva njihovih staršev in še veliko drugega. 

»Vsak dan se nam pridružijo strokovni sodelavci iz različnih organizacij, med njimi košarkarska zveza in planinska zveza z Marjeto Čič, ki je pobudnica akcije Slepi in slabovidni pojdimo v gore. Spoznali bomo prvo pomoč, prišel bo tudi Matej Marin, naj trener leta 2017 in malo predstavil kolesarstvo, en dan pa bo na vrsti izključno zabava s karaokami in discom,« je pestro dogajanje strnil Gašper Malek.

Osnovnošolcem se bo med počitnicami pridružilo vsak dan še kakšnih sto najmlajših iz vrtcev »Za njih pripravljamo posebne poligone. Letos pa bo o dodali tudi pravljično jogo,« je povedal Malek in še dodal, da se jim bodo na športnih delavnicah ta teden pridružili tudi varovanci društva Sonček.

Pestro dogajanje v Centru interesnih dejavnosti Ptuj

Počitniške dneve bodo  s pestrim dogajanjem popestrili tudi v Centru interesnih dejavnosti Ptuj (CID). Tam so se letos prav tako odločili za sodelovanje z bratoma Malek, in sicer se bodo vsak dan med 10. in 12. uro na brezplačnih zimsko- pustnih ustvarjalnicah, na katere se ni potrebno predhodno prijaviti, med drugim učili obraznih poslikav, se igrali, migali in smejali.

Zimske počitnice v CID-u pa bo obogatila tudi gledališka predstava Miškinega gledališča Babica zima gre na jug, ki je namenjena otrokom od 2. leta naprej in je zanje brezplačna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice