Foto: Soroptimist klub Ptuj
Pitnik na Vinarskem trgu na Ptuju, ki so ga pred tremi leti postavile članice Soroptimist kluba Ptuj s pomočjo donatorjev, so zdaj še nadgradili.

Doslej si je bilo mogoče vodo na Vinarskem trgu le natočiti, zdaj pa je mogoče tudi pitje iz pipe pitnika. K curku vode lahko prislonimo usta in tako ne potrebujemo kozarcev ali steklenic.

Dosedanja predsednica Soroptimist kluba Ptuj Alenka Korpar je povedala, da so na dno pitnika dodatno vgradili sitasto podlago, ki prepreči škropljenje vode po tleh: »Strošek nadgradnje pitnika v višini 724 evrov so pokrile Javne službe Ptuj. Za to se jim iskreno zahvaljujemo, saj so tako nam in vsem Ptujčanom omogočili, da je pitnik na Vinarskem trgu dejansko postal pitnik in ne le pipa. Pri montaži pitnika je sodelovalo tudi Komunalno podjetje Ptuj, za kar se tudi njim iskreno zahvaljujemo.«
 

Foto: Soroptimist klub Ptuj

Avtor celotnega projekta in tudi tokratne nadgradnje je krajinski arhitekt Boštjan Vauda. Soroptimistkam je pomagal tudi pri nekaterih drugih projektih, kot so krožišče na Potrčevi cesti, s srčki zarisane varne šolske poti in umestitev načrtovane skulpture turističnega okvirja Ptujski prstan ob pešmostu na desnem bregu Drave.

Foto: Soroptimist klub Ptuj

Še to: z oktobrom je vodenje humanitarnega društva Soroptimist klub Ptuj za dve leti prevzela nova predsednica Tanja Tučič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice