Pivo za pet evrov? Po družbenih omrežjih se širi slika menija, ki kaže, da je treba za pol litra piva odšteti kar pet evrov, štiri evre za radler in tri evre za sok. A ne gre za cene iz tujine, ampak iz slovenske prestolnice.

Povprečen prebivalec Slovenije doma spije približno 26,4 litra piva na leto, so pred časom sporočili s statističnega urada.

Pivo se je lani na letni ravni podražilo za 3,2 odstotka, in sicer je povprečna drobnoprodajna cena litra lagerja v trgovini leta 2021 znašala 1,83 evra, cena pol litra svetlega piva v lokalu pa 2,89 evra.

A ponekod, recimo na Bledu, je treba za pol litra piva odšteti precej več. Tudi v Ljubljani. 

»Roke kvišku, to je rop«

Na družbenih omrežjih je te dni zaokrožila fotografija menija Javnega zavoda Šport Ljubljana. Iz fotografije je razvidno, koliko je bilo treba za pijačo odšteti v Stožicah na včerajšnji košarkarski tekmi med slovensko košarkarsko reprezentanco in reprezentanco Srbije.

Za pol litra piva je bilo treba plačati kar pet evrov, štiri evre za radler in tri evre za sok. 

»Ponudba iz 1970, cene iz 2025,« je zapisal uporabnik Twitterja, ki je delil objavo. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Antimuzik (nepreverjen)

Priporočam, da preverite cene v Muzikafeju na Ptuju, kjer pol litra Laškega stane kar 3,50 eur. Cenik je dostopen na spletu, lastnika pa povprašajte, zakaj ne marata Ptujčanov in zakaj se raje osredotočata na turiste, namesto, da bi prispevala k mestnemu življenju

Starejše novice