V popoldanskih urah je Dars izpeljal preusmeritev prometa na del novozgrajene polovice avtoceste Draženci - Gruškovje.

Po treh kilometrih novozgrajene polovice avtoceste od konca dosedanje avtoceste v Dražencih do novega nadvoza so se zapeljali prvi avtomobili. Iz dosedanje glavne ceste je namreč Družba za upravljanje avtocest Republike Slovenije promet preusmeril na novo polovico avtoceste, kjer bo promet potekal dvosmerno, preusmeritev pa bo trajala do izgradnje celotne avtoceste. Z novozgrajene polovice avtoceste pa bo začasno izveden tudi priključek na obstoječo glavno cesto.

Promet bo potekal dvosmerno.

Na avtocestnem odseku Draženci – MMP Gruškovje dela po besedah Darsa potekajo v skladu s terminskim načrtom. Gradbena dela na omenjenem avtocestnem odseku trajajo že od avgusta 2015, celoten odsek pa naj bi bil prometu predvidoma predan do konca leta 2018. Najbolj pričakovan avtocestni odsek, ki bo povezal traso od nemškega Hamburga do grškega Soluna (2.300 kilometrov dolgo traso, na kateri manjka 13 slovenskih kilometrov), bo v prvi vrsti izboljšal kvaliteto življenja ljudi ob tej trasi, zvišal prometno varnost in prevzel velik del mednarodnega prometa z obstoječe ceste.

"S predmetno investicijo se bo torej doseglo socialno - ekonomske cilje, boljšo dostopnost, krajše potovalne čase, povečala se bo prometna varnost, znižali se bodo operativni stroški, izboljšali pa se bodo tudi življenjski pogoji," ocenjujejo na Darsu.

Manjka samo še 13 slovenskih kilometrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice