Mesta Ptuj, Ormož in Lenart so pred dnevi dobila uradne mobilne turistične vodiče. Ste si jih že naložili na telefon in jih preizkusili?

V Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj so s pomočju zunanjega izvajalca razvili tri mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Ormož in Visit Lenart.

Gre za del mednarodnega projekta City Cooperation II v okviru čezmejnega sodelovanja Interreg, sofinanciranega s strani Evropske unije.

Vse tri aplikacije so brezplačne

Aplikacije so uradni mobilni turistični vodiči, ki bodo predstavili utrip, vzdušje in kulturo treh mest. Namenjen so tako domačinom kot obiskovalcem mest. Ponujajo tudi interaktivno sodelovanje ponudnikov in uporabnikov.

S pomočjo mobilnih aplikacij bodo obiskovalci lahko raziskovali Ptuj, Ormož in Lenart, se podrobneje seznanili s tamkajšnjo turistično ponudbo ter celo koristili različne ugodnosti.

Aplikacijo Visit Ptuj si lahko brezplačno naložite na tej spletni povezavi oziroma prek Google Play ali App Store.

Foto: Visit Ormož

Vsi odpiralni časi na enem mestu

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je na svojem Facebook profilu novo aplikacijo pozdravila z navdušenjem: »Mobilna aplikacija je zelo pomembna turistična pridobitev za Ptuj, saj nudi obiskovalcem mesta in lokalnim obiskovalcem zbir vseh dogodkov in turističnih atrakcij z vsemi odpiralnimi časi na enem mestu. Če želimo polniti staro mestno jedro, kar nam je ključnega pomena, je nujno, da ljudi ozaveščamo o vseh aktualnih dogodkih in ponudbi mesta in da so informacije vedno na dosegu roke. Veseli me, da je aplikacija izšla pred poletno sezono, s čimer bomo turistom še prijaznejši.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice