Dolgoletnemu šoferju smetarskega vozila so neznani nepridipravi v noči iz petka na soboto z neznano črno snovjo v celoti iznakazili njegovo domovanje.

O vandalizmu brez primere, ki se je v noči iz petka na soboto pripetil v Slovenski Bistrici smo že poročali. Dolgoletnemu šoferju smetarskega vozila so neznani nepridipravi z neznano črno snovjo v celoti iznakazili njegovo domovanje. Uničena je fasada hiše, nadstrešek in avtomobil.

Na eni izmed uničenih sten pa je zapis 'toži grož'. 59-letni S. S. domneva, da je incident povezan z njegovim delom, nepismeni vandali pa da so mu želeli sporočiti, da je 'tožni groš'. Policija storilce še išče.

Na Policijski upravi Maribor pojasnjujejo, da policisti v navedenem primeru preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in izvajajo vsa potrebna opravila v predkazenskem postopku: »Zaradi interesa preiskave bo več informacij lahko podanih šele po zaključku kriminalistične preiskave.«

Celotna fasada, okna, rolete, ploščice okoli hiše, nasuto okrasno kamenje, pa še avto ...

»Žena se je zlomila, sam se na robu,« s solznimi očmi pripoveduje lastnik danes uničenega doma, kjer živita z zakonsko sopotnico. »To, kar so mi storili, ne more biti delo človeške roke,« je strt.

»Totalni šok. To ne moreš verjeti, ko sva z ženo vstala, ko sva to videla vidiš ... Ko sem šel okrog hiše, sem mislil, da bom dobesedno padel v nezavest,« pripoveduje.

... vse je poškropljeno z neznano temno svojo, po prvih ocenah gre za bitumensko smolo z neznano primesjo.
Grozljivi prizor ...

Uničena je fasada na vsaki strani hiše, nadstrešek in avtomobil. Vsako okno, vsak komarnik, vhodna vrata, ploščice, vse prekriva neznana črna snov.

Po nekaterih ocenah gre za bitumensko smolo s primesmi, ki se je zažrla v vse, kamor je bila naškropljena. To je načrten napad, kako v najkrajšem možnem času uničiti največ, meni lastnik.

Glede na pogovor, ki ga je opravil s strokovnjakom, je škode vsaj za okoli 50.000 evrov.

Toda, zakaj? Sam je tik pred upokojitvijo, a že dolga leta vozi smetarsko tovorno vozilo za komunalno podjetje. Po službeni dolžnosti mora prijaviti stranke, pri katerih odpadki odstopajo od pogodb. Meni, da je nekomu stopil na žulj, zdaj pa mu očitajo, da je 'tožni groš'.

»Vam povem, da se upravičeno bojiva za življenje ali pa še marsikaj drugega se lahko zgodi. Sploh si ne morem zamisliti, da sem nekomu tak hudo storil, da je šel in nekaj takega naredil in se bom zdaj počutil ogroženega do konca svojega življenja,« je iskren.

Pravi, da sovražnikov nima, ampak glede na napis na fasadi, piše namreč »toži grož« (op. a. vandali so najverjetneje nameravali zapisati »tožni groš«, kar je narečni izraz za tožljivca), domneva, da je vandalizem povezan z njegovo službo.
Nepridipravi so svoje vandalsko dejanje opravili med 23. uro v petek in 7. uro v soboto.

Policija ocenjuje, da je škode za 25.000 evrov, sam meni, da je uničeno vsaj še enkrat toliko. Ali bo sled za storilci nakazala bližnja nadzorna kamera, ni znano. Žrtev meni, da je bilo storilcev zagotovo več.

»Tega en sam človek ni naredil, ker to je mogla biti hitrost. Tu je vse razsvetljeno, okrog javna razsvetljava sveti, jaz imam okrog nastavljene senzorje in se luči prižigajo. To so naredili na hitro v roku ene ali dveh minut in so morali zaključiti,« meni.

In vse to zato, ker je, kot pravi, vestno opravljal svoje delo. 

Če je vandale pri dejanju kdo opazil ali karkoli o tej situaciji ve, naj pokliče na bistriško policijsko postajo na številko 02 843 29 00 ali na anonimno telefonsko številko 080 12 00.
Iznakazili so fasado hiše, avtomobil in celotno okolico.
Vandalizem brez primere.
Lastnika sta strta.
Črna snov se je zažrla v fasado.
Uničena so tudi vsa okna, vhodna vrata, komarniki ...
Niti okrasje okoli hiše ni ostalo nepoškodovano.
Na steni pa zapis »toži grož« - vandali so najverjetneje nameravali zapisati »tožni groš«.
Avtomobil je bil ponoči parkiran pred hišo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice