Slovenske železnice so maja uspešno končale razpis za ponudnika, ki je vzpostavil sistem za spletni nakup vozovnic. Te si lahko tako od zdaj naprej zagotovite tudi na spletu.

Slovenija je bila do nedavnega edina članica EU, kjer preko spleta ni bilo možno kupiti vozovnice za vlak. No, tudi to pa se je v preteklih dneh spremenilo

Slovenske železnice so namreč na razpisu za izvajalca izbrale konzorcij podjetij Imovation, Margento R&D in Supra informatika, naložba pa je vredna 1,45 milijona evrov. Aplikacija potrebna za spletni nakup deluje na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android.

Vozovnice bo moč kupiti z uporabo kreditnih kartic, v kratkem pa naj bi vstopnice lahko plačali tudi s pomočjo PayPal-a, Samsung Pay-a, Apple Pay-a.

Preverimo vozovnice, ki ji je trenutno možno kupiti preko mobilne aplikacije.

- enosmerne/povratne vozovnice - po redni vozni ceni,
- enosmerne/povratne vozovnice za otroke od 6. do 12. leta - s 50-odstotnim popustom,
- enosmerne/povratne vozovnice za otroke do 6 leta - brezplačno

Več vozovnic hkrati ni možno naročiti

Nakup preko spleta smo poskusili opraviti tudi sami in pri tem nismo imeli nobenih težav. Edina trenutna pomanjkljivost je to, da je potrebno vsako vozovnico naročiti posebej, ni namreč možnosti, da bi naročili več vozovnic hkrati. Prostor za izboljšave tako še obstaja.

V kolikor vas zanima, kako točno poteka nakup vozovnice preko spleta, lahko to preverite tukaj, če želite videti kako jo naročite preko mobilne aplikacije, pa preverite to povezavo.

Toda nakup vozovnic preko spleta ne bo edina novost. V sklopu modernizacije bodo Slovenske železnice poskrbele tudi za izgradnjo Wi-Fi omrežja na 32 potniških vlakih. Kot ponudnik je bil izbran konzorcij podjetij Telekom Slovenije, SRC sistemske integracije in Mrežne tehnologije Verso iz Zagreba. Vrednost investicije pa bo znašala 1,43 milijona evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice