Tlačilna steza ali po angleško 'pumptrack' na Zadružnem trgu na Ptuj je uradno odprta. Primerna je za popolne začetnike, kot tudi za zahtevnejše kolesarje vseh starostnih obdobij.

Idejni vodja projekta je Danilo Toplek, ki mu je k projektu uspelo pritegniti nekaj podjetij, ki družbeno odgovorno poslovanje udejanjajo tudi s sodelovanjem pri tem projektu. Uradni investitor je ptujsko podjetje CPIN.

Zasebni iniciativa in investitorji so stezo brezplačno predali Mestni občini Ptuj v koriščenje, upravljanje in vzdrževanje ob pogoju, da bo omogočila brezplačno uporabo pumptack parka vsem kategorijam bodočih uporabnikov.

Foto: Langerholc

Pobudniki in realizatorji projekta so želeli na ta način prispevati k dvigu kvalitete življenja v mestu, hkrati pa pokazati, da je za prave ideje še vedno mogoče najti dovolj aktivno sodelujočih podpornikov, za kar se jim je na odprtju zahvalil tudi ptujski župan Miran Senčar

Komu je namenjena?

Pumptrack steza je primerna za popolnega začetnika, kot tudi za zahtevnejšega kolesarja. Začetnika kolesarja bo vzpodbujala, da s pomočjo pravilnega gibanja rok in nog pridobiva na hitrosti in poskuša čim hitreje skleniti celoten krog. Zahtevnejšemu kolesarju pa bo predstavljala izziv v obliki preskakovanja valov, vožnje preko ovir po zadnjem kolesu in iskanja novih neobičajnih linij.

Foto: Langerholc

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice