Silovit veter, ki je včeraj zajel predvsem vzhodni del Slovenije, je po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje na območju Podravja razkril vsaj 90 streh.

Silovit veter je terjal celo smrtno žrtev. Kot smo poročali, je na cesti Dravograd Maribor, pri Podvelki, drevo padlo na vozilo voznika, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je na kraju nesreče umrl. Drevo je poškodovalo še vozilo delavcev, ki sta pred nesrečo odstranila prej podrta drevesa. 

Prostovoljni in poklicni gasilci iz številnih občin so delali dan in noč, ponekod stanje še vedno vzpostavljajo v red. 

Kakšen je izkupiček silovitega vetra, ki je zajel naše kraje?

V občini Apače je zaradi močnega vetra zagorel električni drog in se podrlo eno drevo čez cesto. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Apače in Elektro Maribor.

V občini Gornja Radgona je močan vetrer odkril del strehe stanovanjske hiše v Očeslavci, posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Stavešinci, v Gornji Ivanjcih so bil podrti trije električni drogovi in v Spodnjih Ivanjcih je bilo podrto drevo čez cesto. Posredovale so pristojne službe.

V občini Radenci je močan veter odkril tri strehe v Hrašenskem Vrhu, Murskem Vrhu in Račkem Vrhu. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Hrašenski vrh in strehe pokrili.

V kraju Boreci v občini Križevci pri Ljutomeru je močan veter podrl drevo na cesto. O dogodku so bili obveščeni upravljalci cestnega omrežja.

V občini Ljutomer je zaradi močnega vetra podrlo 12 dreves, odkrilo šest streh stanovanjskih objetov in podrlo električni drog. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Gresovščak in Precetinci in obveščene pristojne službe.

Na območju občine Središče ob Dravi je močan veter razkril dve strehi in nevarno nagnil dve smreki nad vrtec. Sodelovali sta prostovoljni gasilski društvi Središče ob Dravi in Obrež.

Na območju občine Ormož je močan veter razkril 22 streh, od tega 50 kvadratnih metrov strehe osnovne šole v Veliki Nedelji, podrlo 11 dreves in en telefonski drog ter poškodovalo ograjo in lopo ob stanovanjski hiši. Na pomoč je priskočilo deset prostovoljnih gasilskih društev: Hardek, Hermanci, Ivanjkovci, Miklavž pri Ormožu, Podgorci, Senešci, Trgovišče, Velika Nedelja, Vitan - Kog in Žerovinci.

Na območju občine Sveti Tomaž je veter podrl dve drevesi, zaprta je bila ena cesta. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Koračice.

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici je močan vetrer odkril 12 objektov, podrlo dva električna droga, dva telefonska droga in pet dreves. Posredovalo je sedem gasilskih društev in pristojne službe.

Na območju občine Trnovska vas je veter odkril dve strehi in podrl dve drevesi. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Biš.

V občini Destrnik je razkrilo štiri strehe in podrlo pet električnih drogov, posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Destrnik.

Na območju Mestne občine Ptuj je močan veter razkril tri strehe, od tega 100 kvadratnih metrov strehe na Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj, in podrl 8 dreves. Sodelovalo je pet prostovoljnih gasilskih društev Grajena, Kicar, Podvinci, Ptuj in Spodnji Velovlek.

Na območju občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah je močan veter razkril sedem streh in podrl dve drevesi in več električnih drogov. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Vitomarci.

Na območje občine Dornava je veter podrl eno drevo, posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Mezgovci.

Tudi občino Gorišnica je zajel močan veter. Razkrilo je štiri strehe, posredovali pa sta prostovoljni gasilski društvi Formin in Moškanjci.

Na območju občine Zavrč je močan veter odkril dve strehi. Sodelovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Zavrč.

V občini Cirkulane je veter odkril tri strehe, posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Cirkulane.

Na območju občine Videm je odkrilo pet streh in podrlo eno drevo ter ogrožalo prireditveni šotor. Sodelovali sta Prostovoljni gasilski društvi Leskovec in Videm pri Ptuju.

Na območju občine Podlehnik je močan veter razkril eno streho in podrl eno drevo. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Podlehnik.

Na območju občine Hajdina je močan veter razkril je eno streho. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Hajdina.

Na območju občine Markovci je razkrilo tri strehe in podrlo tri drevesa. Sodelovali sta prostovoljni gasilski društvi Prvenci Strelci in Zabovci.

Tudi na območju občine Juršinci je divjal močan veter. Razkrilo je šest streh in podrlo dve drevesi. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Gabrnik.

Na območju občine Kidričevo je močan veter razkril eno streho in podrl dvanajst dreves, zaprta je bila regionalna cesta. Sodelovala so prostovoljna gasilska društva Lovrenc na Dravskem polju, Šikole in Talum.

Na območju občine Majšperk je močan veter razkril eno streho. Posredovalo je prostovoljno gasilsko društvo Ptujska gora.

Precej težav zaradi vetra so po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in okolje imeli še v občinah Benedikt, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Cerkvenjak, Pesnica, Lenart, Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Hoče - Slivnica, Rače - Fram, Starše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Poljčane in Mestna občina Maribor, kjer je med drugim odkrilo tudi streho Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice