Kot kaže, se bodo Štajerci, ki se dnevno vozijo v službo čez slovensko severno mejo, morali pripraviti na strpnost. Avstrija namreč podaljšuje nadzor na svojih mejah do sredine maja 2020.

Na slovensko-avstrijski meji in ostalih tako imenovanih notranjih mejah Evropske unije bodo Avstrijci izvajali podaljšan nadzor prečkanja. Podaljšan nadzor se je pričel 14. novembra letos in bo trajal do 14. maja 2020.

»V tem času lahko potniki mejo prestopajo le na določenih mejnih prehodih, v okviru njihovega delovnega časa in glede na predvideno vrsto prometa,« so sporočili z Generalne policijske uprave Republike Slovenije.

Pri ponovni uvedbi nadzora na notranjih mejah Evropske unije se notranje meje ne sme prestopati na katerem koli mestu, temveč le na za to predvidenih (označenih) mejnih prehodih.

Potniki se morajo ob prečkanju meje identificirati z veljavnim potnim listom ali osebno izkaznico.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

gost stroka (nepreverjen)

Zakaj Slovenija ne uvede recipročnih ukrepov. Naj Avstrijski državljani tudi na meji kažejo našim organom osebne oz. potne liste. Boste videli, kako hitro bodo Avstrijci ukinili nadzor,ki je uperjen samo proti slovenskim državljanom.

Kaplja (nepreverjen)

Ma kje si pa ena Slo to upa narediti?!?
Ona zna biti groba samo napram svojim prebivalcem, to pa.

Starejše novice