Desetletno obdobje so po besedah direktorja podjetja Alena Hodnika zaznamovali številni projekti in investicije.

Podjetje Javne službe Ptuj, ki zaposluje 143 delavcev v devetih različnih dejavnostih, njihovo uspešnost pa po besedah direktorja Alena Hodnika dokazujeta prejem certifikata bonitetne odličnosti AAA in polnega certifikata Družini prijazno podjetje, praznuje 10 let ustanovitve.

Direktor: »Postopno smo rasli in se krepili.«

Hodnik pravi, da so desetletno obdobje zaznamovali številni projekti in investicije.

»Začeli smo z zelo nizkih vložkom in v relativno težavnih časih. S podporo ustanoviteljice, Mestne občine Ptuj, ki nam je zaupala različne naloge javnega pomena in z nami vztrajala skozi začetna leta, smo postopno rasli in se krepili. Začetna leta so bila posvečena prenosom in zagonom številnih dejavnosti, nekoliko kasneje smo se le lahko pričeli posvečati iskanju rezerv in težiti k čim višji stroškovni učinkovitosti. Kapitalski ustreznosti. Poslovnim elementom, ki nam bodo v prihodnje omogočili lažji dostop do virov za izvajanje investicijskih projektov javnega značaja, s tem pa doseganju osnovnega cilja ustanovitve podjetja. Delo smo omogočili ljudem iz lokalnega okolja, omogočili opravljanje študentskih praks in dela, dijaških obveznosti. Ob naših aktivnostih je možnost sodelovanja in dela dobil marsikateri podjetnik iz lokalnega okolja. Z infrastrukturo smo pomagali izpeljati marsikateri projekt nevladnih organizacij in društev. Ob tem pa skrbeli, da bo rast in razvoj podjetja trajnostna,« je poudaril Hodnik.

Odgovorna vloga do okolja in humanitarnosti

Družbeni odgovornosti pri delovanju družbe posvečajo veliko pozornosti. Na pobudo občanov so prevzeli upravljanje z večstanovanjskimi stavbami in kupili drsališča. S svojo naložbo so uredili novo rogozniško pokopališče (oskrba z vodo, zbirniki za odpadke, poti, grobna polja, žarni zid, ozvočenje, razsvetljava, ogrevanje in hlajenje spremljevalnega prostora ter prostor za posip pepela), na željo avtošol pa je družba z lastnimi sredstvi na Dornavski cesti zgradila poligon varne vožnje in s tem kandidatom za voznike iz širšega ptujskega območja omogočila varno usposabljanje za začetek vožnje v prometu.

Odgovorno vlogo v lokalnem okolju udejanjajo z brezplačnim zbiranjem zelenega odreza in kosovnih odpadkov ter urejanjem okolice starejšim in nemočnim na domu. Družba je sodelovala tudi v več odmevnejših humanitarnih projektih.

ZbiralI so denar za nakup pižamic za otroški oddelek ptujske bolnišnice, sodelovali v projektu 20 za 20 bobnarja Marka Soršaka – Sokija in nudila pomoč pri nabavi instrumentov za pet ptujskih osnovnih šol. V ozaveščevalno-humanitarnem projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje so s prodajo plastenk sofinancirali nakup ultrazvoka srca za otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Projekti za trajnostno zagotavljanje osnovnih dobrin občanov

O prihodnosti oziroma načrtih družbe direktor Hodnik še pravi: »Prehajamo v naslednjo fazo razvoja, ko se lahko s potencialom podjetja aktivno vključimo v najbolj pomembne investicijske projekte, ki jih zaradi omejenih proračunskih sredstev sicer morda niti ne bi doživeli. Ne zgolj izvajalsko, temveč tudi kot investitor. Gradimo žarni zid, pripravljamo projekt posodobitve kotlovnice za potrebe ogrevanja večstanovanjskih stavb in projekt nadgradnje regijskega centra za odpadke. Gre za projekte, ki so pomembni za trajnostno zagotavljanje osnovnih dobrin naših občank in občanov.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice